Lekparker i Lissabon med omnejd

Inne i centrala Lissabon var vi i ärlighetens namn endast vid ett tillfälle tillsammans med barnen. Att dra en vagn längs kullerstensgatorna som slingrar sig upp och ner för branta backar är inget vi kände att vi ville göra om. Vi besökte hellre de mer barnvänliga stadsdelarna Parque das Nações samt Belem, eller så stannade vi hemma i Carcavelos.

Centrala Lissabon

Precis mittemot tågstationen Cais do Sodré i centrala Lissabon ligger matmarknaden Time Out Market. Här kan man välja och vraka bland ett stort antal restauranger som serverar mycket god mat. Bredvid Time Out Market ligger en liten liten lekpark som inte är värd en omväg, men om man väl besöker matmarknaden så är detta en bra plats att rasta barnen på.

DSC_0592

Den lilla lekparken bredvid Time Out Market i Lissabon

DSC_0586

Missa inte Time Out Market när du är i Lissabon

Parque das Nações

Denna fantastiska stadsdel erbjuder massor av härliga aktiviteter för hela familjen. Det stora akvariet, Oceanário de Lisboa ligger här likasom ett stort antal lekparker. Läs mer om allt roligt man kan göra i Parque das Nações här; 8 saker att göra i Parque das Nações.

DSC_0569

En av lekparkerna i Parque das Nações med Vasco da Gama-bron i bakgrunden

DSC_0563

Ytterligare en lekpark i Parque das Nações

DSC_0509

Missa inte det fantastiska akvariet i Lissabon

Belém

Stadsdelen Belém är liksom Parque das Nações mycket barnvänligt. Här finns ett stort antal museum, restauranger samt fina grönområden med lekparker.

DSC_0655

Parken Praça do Império stadsdelen Belém, Lissabon

DSC_0666

Lekparken i Jardim de Belém i Lissabon

DSC_0667

Jardim de Belém i Lissabon

Carcavelos

I området där vi bodde fanns ett stort antal fina och stora lekparker att välja bland. På vardagarna hade vi lekparkerna i stort sett för oss själva medan det under helgerna var betydligt mycket mer folk.

Lekpark nr 1

Plats: Korsningen Rua Benguela/Rua Luanda i Parede.

Den här lekparken låg på vägen till förskolan så här spenderade vi mycket tid. En stor och fin lekpark som dessvärre inte hade några toaletter.

DSC_0706

Lekparken i Parede

Lekpark nr 2

Plats: Pinhal do Junqueiro

Denna lilla lekpark ligger i en stor park som heter Pinhal do Junqueiro i Parede. I parken finns även utegym och promenadstigar. Här finns dessvärre inga toaletter.

IMG_5132

Lekparken i Junqueiro

Lekpark nr 3

Plats: Jardim Moraes

Den här stora och fina lekparken ligger i trädgården Jardim Moraes, i närheten av tågstationen i Parade. Här finns en liten kiosk, boulebanor, rosenträdgård, stor fågeldamm, bänkar och bord samt toaletter.

DSC_0570

Lekparken i Jardim Moraes, Parede

DSC_0565

Lekparken i Jardim Moraes, Parede

DSC_0568

Lekparken i Jardim Moraes, Parede