Valley of 1000 Hills med barn

Ca 40 minuter från Durban ligger utflyktsmålet Valley of 1000 Hills som är en populär weekenddestination för Durbaniter. Namnet kommer av det kuperade landskapet som omger dalen, de gröna kullarna för tankarna till de brittiska öarna eller kanske till och med Tolkien och varma dagar vid kusten erbjuder platsen ett uppfriskande svalare alternativ.

Området erbjuder en del restauranger, turistaktiviteter och hantverksbodar. Det sistnämnda tycktes mest bestå av krimskrams som reikistenar och drömfångare, men då vi åkte på en söndag var påfallande många affärer stängda i området så det kan ha varit en orättvis bild. Vi startade med lunch på The Pot and Kettle i Botha’s Hill som både har ett lekplats och fantastisk utsikt, maten var helt klart godkänd, i synnerhet med tanke på de låga priserna.

dsc_0732

dsc_0695

Utsikten från The Pot and Kettle

dsc_0704

Lekplatsen på The Pot and Kettle

dsc_0688

Små butiker utanför restaurangen

Bara ett femtiotal meter från denna restaurang ligger 1000 Hills Chefs school som utbildar kockar. Vi fikade i deras restaurang/café drivet av elever och prövade öl från deras mikrobryggeri. Utsikten var lika som på The Pot and Kettle, fantastisk! Vid en av uteserveringarna fanns även en lekplats där barnen kunde leka av sig medan de vuxna inmundigade sin mat.

dsc_0735

Restaurangen vid 1000 Hills Chef’s School

dsc_0736

1000 Hills Chef’s School

dsc_0737

1000 Hills Chef’s School

dsc_0734

1000 Hills Chef’s School

Dagen avslutades i PheZulu safari park som förutom en krokodil- och reptilfarm visar upp en liten Zuluby med dagliga dansuppvisningar. Denna var lagom utformad, kring strax under halvtimmen och lyckades fånga intresset hos både tre- och femåringen under hela showen.

dsc_0765

Dansuppvisning i Zulubyn

dsc_0789

Traditionella Zuluhyddor

dsc_0795

Traditionellt Zuluhantverk

dsc_0798

Krokodil- och reptilparken

dsc_0823

dsc_0816

Lämna ett svar