Spioenkop med barn

När vi hade checkat ut från vårt hotell i Drakensberg (läs om den vistelsen här), körde vi vidare en timme norrut genom landsbygden och hamnade vid Spioenkop dam. Vi hade kollat ut denna plats innan och tänkte att detta var ett bra utflyktsmål då man i detta naturreservat kan ha picknick vid vattnet tillsammans med vilda djur. Här finns giraffer, zebror, antiloper och mycket annat. (Inget som kan äta upp en dock). Eftersom Stina så gärna ville se giraffer på nära håll och inte fick göra det på vår safaritripp (läs om den vistelsen här),så hoppades vi på en andra chans här.

Väl framme vid reservatet hade alla i bilen blodsockerfall och att stabilisera det var prio. Vakten dirigerade oss till närmaste restaurang, Spion Kop Lodge, några kilometer bort. Denna lilla oas, mitt ute i ingenstans, omgivet av akaciaträd så långt ögat kunde nå, kastade en rakt in i en scen från filmen Mitt Afrika. Vi åt en god lunch och erbjöds att bada i den mysiga lilla poolen på området. Planerna på att köra vidare ”hem” till Durban senare på dagen ändrades och vi bokade en stuga.

IMG_2255

Gästrummen på Spion Kop Lodge är belägna i detta mysiga hus

IMG_2250

Poolen, restaurangen samt gästrummen

IMG_2254

Den underbara utsikten

IMG_2259

Spion Kop Lodge

IMG_2256

En liten lekpark samt ”hus”hunden Daisy

Solen gassade och efter att vi svalkat av oss i poolen var det dags att åka tillbaka till Spioenkop dam och leta efter giraffer. En futtig inträdesavgift betalades och vi körde runt på den anvisade vägen där det skulle vara bäst att se de vilda djuren. Zebror och antiloper dök upp rätt snart men det var även allt vi såg. Vi gjorde även ett försök att åka ner till vattnet och äta vår medhavda frukt, men vid det här laget var det så varmt att ingen av oss ville annat än att åka tillbaka till hotellet och hoppa i poolen.

DSC_1006

Spioenkop dam

DSC_1013

Spioenkop dam

DSC_1002

Spioenkop dam

Tillbaka på Spion Kop Lodge svalkade vi av oss och vilade upp oss innan middagen skulle serveras i den lilla restaurangen. Eftersom vi var de enda gästerna, förutom ett annat par, så var stämningen väldigt hemtrevlig och avslappnad.

När vi dagen efter packade in oss i bilen för den tre timmar långa bilresan till Durban var vi glada att vi hittade till denna lilla pärla!

En reaktion på ”Spioenkop med barn

Lämna ett svar