uShaka Marine World med barn

Det finns få dagsutflykter med barn i Durbanområdet som är så självklara som uShaka Marine World! Vi begav oss dit en solig och olidligt varm onsdag i början på mars. Eftersom det inte var helg eller lov så var vi i perioder ensamma i delar av parken vilket kändes väldigt lyxigt. uShakaområdet består av en bit strandremsa i början på Golden Mile i Durban (det långa promenadstråket från south beach till north beach), ett shoppingstråk med massvis av restauranger kallat Village Walk, vattenlandet Wet n Wild, ett Seaworld med akvarium samt en lekparken Kids World. Vi löste en kombinationsbiljett som gav oss tillgång till både vattenlandet och akvariet.

Vi hade inte läst på något innan om området och var lite skeptiska mot vattenlandet då vi tänkte att åtminstone treåringen var för liten för aktiviteterna. Inget kunde vara mer fel! Till skillnad från många andra vattenland i världen så fanns det knappt några åldersrestriktioner att tala om. Barn under 10 år får åka de flesta rutschkanor i knät på en vuxen, detta var oerhört uppskattat hos både femåringen och treåringen. Vi plaskade runt i vattenlandet en hel förmiddag och kunde utan problem ha spenderat hela dagen i poolerna, särskilt då det var extremt soligt och varmt.

Det finns även en barnpool med aktiviteter anpassade för de allra minsta barnen.

DSC_0078

Wet n Wild

DSC_0083

Wet n Wild

DSC_0085

Wet n Wild

Efter att vi lekt klart i Wet n Wild gick vi över till Seaworld och akvariet. Här finns delfin och sälshower (som vi dock aldrig besökte) samt ett imponerande akvarium som ligger i ett gammalt skeppsvrak. Akvariet är originellt och spännande inrett, det ger känslan av att man befinner sig under vattnet. Till höjdpunkterna hörde hajgrottan med stora Ragged tooth sharks.

DSC_0186

Akvariet 

DSC_0126

Akvariet

DSC_0089

Akvariet

DSC_0172

Akvariet

DSC_0157

Akvariet

DSC_0135

Akvariet

Efter akvariet besökte vi uShaka Kids World, vilken är frånskild från de övriga områdena så här löser man en separat inträdesbiljett. Vid det här laget var klockan runt tre på eftermiddagen vilket inte var optimalt för att klättra runt i Afrikas största klätterställning. Som tur var fanns en plaskpark med fontäner som erbjöd lite svalka (även för oss vuxna). Kids world har även legobyggen, sandlådor, målarstationer och shower.

uShakaOmrådet är väl värt ett besök och vi blir nog tvungna att komma tillbaka fler gånger.

DSC_0188

Kids World med Afrikas största jungle gym

DSC_0191

Kids World

DSC_0194

Legobyggande på Kids World

DSC_0198

Plaskpoolen på Kids World och ett kärt möte

Några tips kring besöket:

  • Om ni inte har med er egen vagn så kan man hyra en ”bil”vagn för 50 rand/heldag. Vagnen var mycket uppskattad av vår treåring.
  • Kids World blir väldigt varmt och är ett bättre alternativ på svala och blåsiga dagar. Dessutom räcker det att besöka Wet n Wild och akvariet under en och samma dag och ta Kids World som ett separat utflyktsmål.
  • Restaurangerna inne på Wet n Wild-området håller ingen högre klass men duger för lunch mellan rutschkaneåken.
  • Det är inte tillåtet att ta med egen mat in på området.
  • Använd ordentligt med solkräm, och smörj om efterhand!
  • Det finns förvaringsskåp inne på området där man kan låsa in värdesaker när man badar.
DSC_0068

Vid entrén till Village Walk kunde man hyra en mycket uppskattad vagn

DSC_0175

Det gick till och med bra att sova i vagnen

3 reaktioner på ”uShaka Marine World med barn

Lämna ett svar