Visum till Australien och andra saker vi måste ordna innan avfärd!

Det börjar närma sig avfärd och som alltid innan en långresa blir det lite lätt kaotiskt och stressigt i mitt huvud. Mycket som skall ordnas med inför resan, med företaget och allt annat vardagligt. Lägg också till att jag inte tycker så värst mycket om att flyga och den stressen har redan kommit krypande. Även om jag blev mycket lugnare av mitt samtal med flygkaptenen Olle så är jag fortfarande inte likgiltig inför att flyga (vilket är mitt mål). Om du också är flygrädd så läs detta: Flygrädd? Här är lugnande ord och tips från en flygkapten.

Hur som helst så har vi en gedigen lista på saker och ting som måste ordnas innan avresan den 18e februari.

Visum till Australien

först och absolut viktigast är att ordna visum till Australien för hela familjen. Det går att göra enkelt elektroniskt via datorn och vi kollade upp det redan för en månad sedan. Men har vi gjort det ännu? Självklart inte, men kanske imorgon…. 

Giltigt pass

Jag blev kallsvettig häromdagen då jag fick för mig att Ivans pass skulle gå ut under tiden vi är i Australien. Lyckligtvis är det giltigt ett helt år till!

Ändra tider för eventuella läkarbesök

Vi fick tid för Ivans 4årskontroll medan vi är bortresta så den fick vi ringa och ändra på. Kom ihåg att boka om eventuella läkar- och tandläkarbesök så att du slipper debiteras för tider som du inte dyker upp på!

Reseförsäkring

Vi måste förlänga vår hemförsäkring så att den täcker hela resan och inte bara de 45 dagar som ingår i grundpriset. Har vi gjort det ännu? Nej, men kanske imorgon…

Vem kollar posten?

Under Australienresan kommer vi inte att hyra ut vårt hus. Vi orkar helt enkelt inte plocka undan och städa allt som vi precis har flyttat tillbaka in i huset efter vår Lissabonvistelse. Tur att vi har min mamma på andra sidan gatan som kan ta hand om vår post!

Håll koll på viktiga datum

När man åker på långresa tenderar man (i alla fall vi) att helt glömma bort tiden och vilket datum det är. Ibland är det dock bra att ha koll på det när det kommer till viktiga datum för Aktiebolaget eller när man senast måste tacka ja till sin dotters förskoleplats. Alarmet är redan satt på mobilen till den 15e mars !!!!

Vaccination

Behöver man någon speciell vaccination inför en resa till Australien? Nej, men om du varit i ett land som har gula febern så måste du vara vaccinerad mot det. Läs mer här.

Packa reseapotek och viktiga mediciner

Se till att få recept utskrivna i god tid innan resan så att du hinner hämta ut dem. Gå igenom vad som är bra att ha med sig i reseapoteket och införskaffa det. Här kan du läsa om vad vi rekommenderar i sitt reseapotek: Hälsa och sjukdom på resa med barn

 

//Anna-Stina

 

 

 

 

Lämna ett svar