Heidelberg, Tyskland

Ganska snart på vår bilresa genom Europa insåg vi att bilsemester och regn är en dålig kombination, i synnerhet när man har två små hyperaktiva barn bak i bilen. Vi ställde därmed in siktet där solen dök upp på väderkartan, på franska sydkusten lovades just detta och därför bar det av söderut. På vår väg genom Tyskland mot Medelhavet passerade vi den charmiga universitetsstaden Heidelberg under vår fjärde dag på resande fot.

Heidelberg är en otroligt pittoresk stad, åtminstone den gamla stadskärnan som ligger vid Neckarflodens strand. Pastellfärgade korsvirkeshus kantar kullerstensgator med mysiga caféer och restauranger. Staden har en väldigt internationell prägel då universitetet är populärt över hela världen. Vi spenderade en eftermiddag här men eftersom vi ville tillryggalägga ytterligare några mil under dagen hamnade vi på kvällen i den klart mindre mysiga staden Karlsruhe, som dock hade billigare hotell. I Heidelberg parkerade vi i parkeringshus nära universitetet, klart värt några euro extra när bilen är full av packning.

Kapitalfelet vi begick under Heidelbergbesöket var att strunta i att ta en paus vid en lekpark vi passerade på vägen in till staden. Den uppdämda energi som en treåring och en femåring alstrat under fyra timmars bilresa briserade således ungefär fem minuter efter att vi parkerat. Mina drömmar om att äta en grandios traditionell tysk måltid (som förstördes av en treårings psykbryt kombinerat med ösregn i Hamburg) krossades därmed snabbt och istället fick maten nödtorftigt inhandlas på ett café nära Karl-Theodor Brücke, mer känd som Alte Brücke. Som vanligt under denna bilresa lämnade Heidelberg en känsla av att man skulle vilja spendera mycket mer tid där i lugn och ro (d.v.s. i den avlägsna framtid barnen blir så pass stora att restaurang och museibesök inte känns som att jonglera med handgranater). Marcus vs. Bilresan: 0-1.

DSC_0679

Trip, trap, trull på väg till Alte Brücke i Heidelberg

DSC_0673

Alte Brücke i Heidelberg

IMG_4410

Utsikt över Heidelbergs slottsruin från Alte Brücke

DSC_0690

Heidelbergs slottsruin

DSC_0712

Ingången till Alte Brücke

DSC_0714

”Turistgatan” vid Alte Brücke

DSC_0677

Vackra gator och byggnader i Heidelberg

DSC_0722

Vackra gator och byggnader i Heidelberg

DSC_0724

Fina barn med mycket spring i benen

 

//Marcus

3 reaktioner på ”Heidelberg, Tyskland

  1. Inger Hansson skriver:

    Jättefina bilder från Heidelberg! Det är ett sådant där resmål som jag hört talas om i alla tider men faktiskt aldrig ens funderat på att besöka, men det ser ju jättefint ut. Att resa med en treåring och en femåring: Våra barn fyllde tre och fem år på vår jordenruntresa för snart nio år sedan. Det jag kan trösta dig med är att så långt efteråt kommer det vara de ljusa stunderna du minns. Jag glömmer aldrig en treåring som dansade barfota i sanden, under stjärnorna, till söderhavsmusiken. 🙂

Lämna ett svar