Nu är Australienrutten spikad och alla fantastiska boenden bokade!

Tjoho nu är alla boenden bokade i Australien och vi är mer än nöjda. Vi ändrade såklart om rutten in i sista sekund för att täcka in så mycket som möjligt av det vi vill se och uppleva.

Road Trip längs Great Ocean Road

Vi lämnar Melbourne den 2a mars efter elva dagar av vad vi tror kommer att bestå av bland annat jetlag (10 timmars tidsskillnad är inte att leka med), strandhäng, mysiga caféer, lekparksbesök och kanske (om vi har tur och barnen är upplagda för det) ett besök på en närliggande vingård.

Längs Great Ocean Road och vägen upp till Port Augusta har vi bokat de mest barnvänliga boenden du kan tänka dig. Stora campingar med lekparker och vattenland som barnen fullkomligt kommer att älska att leka på. Dessutom kör vi inte längre än tre timmar per dag så den här bilsemestern kommer att skilja sig markant från den vi gjorde genom Europa med femtimmars bilmaraton.

The Australian Outback

Vi kan ju inte besöka Australien utan att se det ”riktiga” röda och karga landskap som så ofta symboliserar landet. Inne i Flinders Ranges nationalpark har vi bokat en natt på det enda hotellet i området och här hoppas vi på äkta Crocodile Dundee-känsla!

Adelaide och Port Willunga

Efter sju dagars road trip med nya boenden varje natt är det dags att ”slå sig till ro” i ett Airbnb-boende i Port Willunga, söder om Adelaide. Vi hittade ett riktigt billigt boende i närheten av stranden och surfbryt. Då vi har vänner som kommer ifrån Adelaidetrakten har vi fått många fantastiska tips på vad man kan göra i det närliggande området.

Road trip till Sydney

Efter att ha spenderat en vecka i Port Willunga drar vi vidare mot Sydney. Här har vi gjort några ändringar från den sistnämnda resrutten och istället för att köra via Alpine National park kommer vi att köra ner via Melbourne och ta strandvägen upp till Sydney. Mer surf och strandlek för familjen!

Även under denna road trip har vi bokat boende på stora campingar med fantastiskt utbud för barnen.

Sydney

Mellan den 23e mars och 6e april har vi hyrt en lägenhet via Airbnb i stadsdelen Manly i norra Sydney. Närheten till surfstranden samt rekommendationer från vänner som bor i området gjorde att vi hamnade just här. Vi har alltså hela två veckor på oss att utforska staden, surfa, hänga på stranden och göra utflykter till närliggande områden.

Längs kusten upp till Noosa

Efter att vi lämnar Sydney den 6e april kommer vi att spendera tre nätter på resande fot tills vi når Noosa. Vi kommer även här att bo på stora campingar med aktiviteter för barnen och det vi kanske ser fram emot mest är ett besök i surfmekkat Byron Bay.

Surf, surf och surf i Noosa

För surfare är Noosa ett riktigt paradis som tillhandahåller några av de bästa longboardbryten i världen. Jag och Marcus har många gånger tittat på surfklipp härifrån och drömt om att någon gång åka dit. Det känns lite overkligt att vi nu skall bo här i hela tre veckor och förhoppningsvis få mycket bra surf.

En Igloo vid Trinity beach

Efter att vi (förhoppningsvis) surfat oss trötta lämnar vi vår hyrbil i Brisbane och flyger upp till Cairns. Här har vi hyrt resans kanske mysigaste boende, ett hus i form av en Igloo precis vid stranden. Trinity beach är belägen norr om Cairns och vad man kan läsa om det så skall det vara en härlig och lugn paradisstrand. Under en vecka skall vi snorkla, bada, göra små utflykter och ladda batterierna inför den långa flygresan hem till Sverige igen den 7e maj!

Har du några barnvänliga restaurangtips i Melbourne eller Sydney så får du gärna dela med dig!

//Anna-Stina

 

 

Lämna ett svar