Kommetjie

Om vi skulle flytta till Kaphalvön skulle vi förmodligen bosätta oss i det lilla idylliska kustsamhället Kommetjie (uttalas Kommecki), som ligger på Atlantsidan, några mil söder om Kapstaden. I denna lilla pärla hittar man allt man behöver; grym surf, fantastiska stränder (även om det är svinkallt i vattnet), mysiga caféer och restauranger, avslappnad atmosfär och trevliga människor. Som vår nyvunna vän Theresa uttryckte det; -”Att bo i Kommetjie med barn är super! Efter skolan träffas man på stranden och leker, gemenskapen är fantastisk.”

Även om man inte surfar är det värt att besöka den underbara stranden Long beach, med en utsikt som är utöver det vanliga. Ta en kaffe, te eller lemonad i kaffevagnen på parkeringen (öppen alla dagar vid fint väder), låt barnen leka i den vita sanden och eventuellt bada i det 14-gradiga vattnet (vilket våra barn gladeligen gjorde). Har man tur får man se den lekfulla lilla sälen surfa i vågorna.

IMG_1408

Long beach

DSC_0565

Long beach

DSC_0567

Kaffevagnen vid Long beach har gott kaffe

DSC_0274

Vattnet är kallt men vad gör väl det!

DSC_0271

Long beach

DSC_0262

Den lekfulla sälen som surfar i vågorna

DSC_0252

Små vågor på Long beach

DSC_0251

Sälen och surfarna

Blir man hungrig kan vi rekommendera ett besök på Espresso.kom. Maten är god och prisvärd och det finns en lekpark för barnen att roa sig i.

På samma gata som Espresso.kom ligger surfbutiken Kommetjie surf som erbjuder det mesta man behöver i surfväg, men först och främst en otroligt bra service.

DSC_0581

Väggmålning på Erica road i Kommetjie

DSC_0582

Espresso.Kom och andra små butiker

DSC_0574

Espresso.Kom

DSC_0570

Lekplatsen vid Espresso.Kom

 

 

Lämna ett svar