Tack och hej Melbourne, nu drar vi vidare!

Om vi skall ge oss på att summera vår elva dagar långa Melbournevistelse så skulle det se ut någonting så här:

Kaffe

Aldrig har vi druckit så mycket gott kaffe under våra resor! Kaffekulturen i Melbourne är vida känd och på de flesta kaféer lägger man ner mycket tid och prestige i att erbjuda en så god kopp kaffe som möjligt. Inte är det lika dyrt med en kopp som hemma i Sverige heller. We love!

 

Vacker stad

Melbourne är en otroligt vacker stad med många grönområden, närheten till havet och många vackra, coola och hippa byggnader. Allt från moderna skyskrapor till gamla viktorianska hus med små pittoreska trädgårdar.

Trevliga människor

Människorna i Melbourne är generellt väldigt trevliga och pratglada. Ett samtal avslutas oftast med ”See ya!” vare sig det är på en lunchrestaurang inne i staden eller på det lokala caféet.

Lekparker

Det finns många fina lekparker runtom i staden för barnen att roa sig i. Se upp för varma lekparker utan skugga på en het eftermiddag.

Akta solen!

Solen är så otroligt stark. Solskydd 50 är absolut vad som gäller för både barn och vuxna och att hålla sig ifrån solen under dagens värsta timmar.

 

Melbourne top 5 – detta bör du inte missa!

Melbourne museum

Här kan man lätt spendera en hel dag genom att utforska dinosaurier, fossiler, livet i havet, Aboriginernas historia samt mycket mer. Det finns dessutom ett stort lekrum för mindre barn.

Hosier Lane

Om du gillar väggmålningar och gatukonst så kan det vara värt ett besök till Hosier Lane. Här får konstnärer härja fritt och fylla i stort sett varje millimeter av väggarna med sina signaturer.

DSC_0836

Hosier Lane i Melbourne

Stränderna

Längs hela kuststräckan ligger fullt med härliga stränder där man kan bada och snorkla. St. Kilda där vi bodde är en perfekt långgrund strand för barn och likaså Half moon bay där vi även provade på att snorkla.

Royal Botanical Garden

Wow vilket ställe! Här kan man vandra runt i timmar och titta på den ena mer fascinerande växten än den andra. Här hittar man även vilda djur så som ödlor, sköldpaddor, fåglar i massor och spindlar! För barnen finns en underbar trädgård där de kan upptäcka och leka!

DSC_0267

Royal Botanical Garden med en fantastisk vy över Melbourne

 

Yarra Valley 

Även om du är intresserad av vin eller inte så är det värt att ta en sväng till vindistriktet Yarra Valley! Vacker natur och trevliga vingårdar en masse. Läs mer om vårt besök i Yarra Valley här: Vindistriktet i Melbourne med barn – på rätt sätt.

DSC_1031

Vingården De Bortoli i Yarra Valley utanför Melbourne

//Anna-Stina

 

Lämna ett svar