Vindistriktet i Melbourne med barn – på rätt sätt!

Efter alla våra erfarenheter i Sydafrika och på vår bilresa genom Europa har vi lärt oss att man inte kan ta några upplevelser för givet när man reser med barn. Detta gäller resande i allmänhet och vuxenaktiviteter som att besöka vingårdar i synnerhet. Flera gånger har vi föräldrar blivit besvikna för att vi inte hann med det vi avsett att se och göra. När vi en dag bestämde oss för att utforska vindistriktet Yarra Valley som ligger en timme utanför Melbourne utgick vi ifrån barnens behov och hade en av de bästa dagarna någonsin. Detta blev receptet för en lyckad dag i vindistrikten:

Yarra Glen Adventure Playground

Syftet med resan var ”att besöka en fantastisk lekpark”, som av en händelse ligger i hjärtat av Yarra Valley. Yarra Glen Adventure Playground visade sig vara en riktig fullträff hos barnen och gjorde så att vi kunde sälja in dagsutflykten från första början. Vuxna deltagare kunde vila på en filt under eukalyptusträden där vi också hade picknick.

DSC_0879

Yarra Glen Adventure Playground utanför Melbourne

DSC_0890

Yarra Glen Adventure Playground utanför Melbourne

Yarra Valley Chocolaterie

Efter lekparken var vi alla varma och passade på att besöka Yarra Valley Chocolaterie & Ice creamery som förstås föll i god jord även det hos barnen. Vi vuxna kunde passa på att njuta av iskaffe och utsikten över vinodlingarna.

DSC_0928

Yarra Valley Chocolaterie är värt ett besök för dess goda glass och vackra utsikt

DSC_0972

Spännande glassmaker på Yarra Valley Chocolaterie

DSC_0944

Underhållning för barnen på Yarra Valley Chocolaterie

DSC_0965

Mycket barnvänligt på Yarra Valley Chocolaterie

DSC_0915

Vacker utsikt från Yarra Valley Chocolaterie

De Bortoli vingård

Som avslutning kollade vi in ytterligare en lekpark som av en händelse låg på en vingård vi fått rekommenderad, De Bortoli. Där hann vi till och med prova några viner som avslutning på dagen. Barnen som blivit något traumatiserade av alla vingårdsbesök i Sydafrika var nu inte ens medvetna om att vi gjort just detta i Australien.

DSC_0995

Liten snabb vinprovning på De Bortoli i Yarra Valley

DSC_1031

Vingården De Bortoli i Yarra Valley utanför Melbourne

DSC_0013

Lekplatsen på vingården De Bortoli i Yarra Valley

 

//Marcus

2 reaktioner på ”Vindistriktet i Melbourne med barn – på rätt sätt!

Lämna ett svar