Nu har vi nästan planerat hela Australienresan – många ändringar blev det!

Många långa timmar har gått åt till att planera resrutt, boka boenden, boka inrikesflyg och hyrbil. Ett flertal olika faktorer har påverkat våra beslut som lett fram till vår slutgiltiga resrutt som ändrats från vår tidigare plan. Läs om våra ursprungliga planer här: Nästa resa går till….

 • Input från vänner och bekanta och bekantas bekanta. I vilka specifika områden i en stad är bäst att bo i och vilka skall man helst undvika.
 • Det visade sig att vissa skoldistrikt i Australien har lov i april vilket gör att priserna på boende höjs med upp till 200 % på vissa platser! Vi fick lägga om resrutten något på grund av det.
 • Den billigaste husbilen var slutsåld och den i prisklassen efter var så hiskeligt dyr att vi fick lov att skippa husbilsdrömmen.
 • Hur länge vill vi egentligen sitta i en bil om dagarna? Vi lärde oss från vår bilsemester i Europa att vi helst inte sitter mer än tre timmar om dagen i bilen.
 • Vi lärde oss även från vår bilsemester i Europa att både vi och barnen tycker att det är jobbigt att byta boende varje natt så nu försöker vi stanna på några ställen under en längre period och göra utflykter därifrån.

Hur blev då den ”slutgiltiga” resrutten?

Ja små ändringar kan kanske fortfarande komma att ske men i skrivande stund ser vår resväg ut som följer:

Melbourne: vi landar i Melbourne och bor där i elva nätter. Vi planerar att utforska staden samt att göra utflykter till närliggande sevärdheter.

Great Ocean Road upp till Flinders Ranges: Vi hyr bil och räknar med att köra denna sträcka med åtta övernattningar på olika campingar längs vägen. I Flinders Ranges utforskar vi outback Australia under en dag.

Skärmavbild 2018-01-08 kl. 14.02.06

Vår första biletapp mellan Melbourne upp till Flinders Ranges – bild lånad från Google Maps

Port Willunga: Söder om Adelaide i Port Willunga kommer vi med största sannolikhet att spendera en vecka och passa på att surfa och besöka närliggande vingårdar.

Port Willunga till Sydney: Den här sträckan är fortfarande lite oklar men vi vet att vi vill besöka de Australienska alperna på vår väg till Sydney.

Sydney: Vi planerar att spendera två veckor i Sydney och utforska staden samt närliggande sevärdheter.

Skärmavbild 2018-01-08 kl. 14.28.21

Vår andra långa biletapp blir mellan Port Willunga och Sydney – bild lånad från Google Maps

Sydney till Noosa: Först hade vi tänkt att spendera en vecka längs denna sträcka men när det visade sig att vissa delar av Australien har vårlov i april så fick vi lov att dra ner på antalet övernattningar bara för att priserna på boende är väldigt dyra. Nu kommer vi alltså att köra sträckan med tre övernattningar.

Noosa: I detta surfparadis har vi hyrt en lägenhet och här kommer vi att spendera tre veckor.

Skärmavbild 2018-01-08 kl. 14.17.56

Vår tredje biletapp kommer att gå mellan Sydney och Noosa – Bild lånad från Google Maps

Flyga från Brisbane till Cairns: Här har vi bokat ett supergulligt boende i form av en igloo som ligger precis bredvid stranden Trinity beach. I en vecka kommer vi att njuta av värmen, snorkla på stora barriärrevet och bara ta det lugnt innan hemresan till Sverige.

Skärmavbild 2018-01-08 kl. 14.07.22

Vi flyger mellan Brisbane och Cairns – bild lånad från Google Maps

Flyga från Cairns till Melbourne och sedan hem till Stockholm igen!

Skärmavbild 2018-01-08 kl. 14.07.53

Vi flyger mellan Cairns och Melbourne och vidare till Sverige – bild lånad från Google Maps

 Du som besökt dessa delar av Australien, vad får vi absolut inte missa?

//Anna-Stina

 

 

5 reaktioner på ”Nu har vi nästan planerat hela Australienresan – många ändringar blev det!

 1. Anna K skriver:

  Låter jätte härligt! Vi kör en komprimerad version då barnen har skollov. Det blir Sydney, Cairns och Brisbane i februari. Det finns en svensk tjej i Cairns som har en resehemsida med hennes rekomenderade turer, har du sett den?

  • vagabondfamiljen skriver:

   Vad kul att ni åker dit i februari! Då får ni tipsa oss om bra saker 😉. Nej den hemsidan har jag inte sett, skall genast kolla upp! Tack för tipset!!!
   //Anna-Stina

 2. Minna skriver:

  Åh vad härligt det låter!..Bodde 4 år i Australien när jag var yngre och rest runt en hel del och tycker ni valt ut fina delar av landet 🙂 Ska bli så kul att följa er resa eftersom jag själv drömmer om att få återvända med barnen längre fram…

  • vagabondfamiljen skriver:

   Oj har du hunnit med att bo i Australien också 🙂 Härligt!
   Toppen att du tycker att vår rutt ser bra ut, det är ju väldigt svårt att täcka in hela Australien i en och samma resa….. vi får helt enkelt ta resten vid ett annat tillfälle!

   • Anna K skriver:

    Fick aldrig email om ditt svar trots att jag signade upp. Hittade du hennes sida? Travelmoose (.com.au kanske).

Lämna ett svar