Nästa resa går till……

 

Australien 2

Vi kan glädjande meddela att vi den artonde februari 2018 börjar vår (långa) flygresa till Melbourne! Vi kommer att ha elva veckor på oss att utforska denna gigantiska, magiska, vackra och lite skräckinjagande kontinent.

Resplanen so far

Vi har gjort en grov resplan som vi håller på att finslipa, men vi behöver inspiration och hjälp från dig som varit i Australien. Vad får man absolut inte missa? Vad bör man missa? Bra restauranger, bra aktiviteter med barn, bra surfspots etcetera, etcetera.

 1. Vi landar i Melbourne och planerar att bo där en vecka för att komma över jetlagen och utforska staden.
 2. Vi hyr sedan en husbil som vi piper runt i under cirka fem veckor. Great ocean road, Adelaide och sedan till Sydney och kusten upp till Brisbane.
 3. I Brisbane lämnar vi husbilen och hyr bil för att ta oss ytterligare lite norröver till Noosa. I detta longboardparadis tänkte vi stanna i cirka tre veckor.
 4. När vi är färdiga med Noosa flyger vi vidare upp till Cairns där vi stannar en vecka för att snorkla och upplever det stora barriärrevet på nära håll.
 5. Från Cairns flyger vi tillbaka ner till Melbourne och startar vår flygresa hem till Sverige igen den sjunde maj.

Funderingar

 • Flygresan! Är den verkligen så lång som folk säger?! Vi har ju flugit till Maui två gånger och det kan väl inte vara värre en det, eller?
 • Alla djur? Hur ska det gå med alla spindlar (giftiga eller ej spelar ingen roll), giftiga ormar och andra läskiga kryp? För att inte tala om alla hajar i vattnet!
 • Husbilslivet! Kommer vi att kunna hålla sams under fem veckor på en sådan liten yta?
 • Surfen? Kommer vi att få tillräckligt med surf eller är det så trångt i vattnet som vi hört?
 • Västra Australien. Med den resplan vi har nu så kommer vi inte att åka till västra Australien. Hur dumt är det egentligen ni som vet?

Hjälp oss

Så snälla du som varit i Australien ge oss alla dina tips!

Mejla oss på vagabondfamiljen@gmail.com eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Vi tackar så mycket på förhand och fortsätter nu med vår planering och våra excelark!

//Vagabondfamiljen

6 reaktioner på ”Nästa resa går till……

 1. Lisa / livet från den ljusa sidan skriver:

  Men hur kul!?!! Wow! Från avis till ännu mer avis!
  Pluggade i Australien men det var way back så har inte så mkt att komma med. Men helt klart att ni ska åka Great ocean road och runt udden helt och hållet – ljuvliga små tillhåll med Lorne mm. Trivdes så bra där!

 2. Karin/travelling_typewriter skriver:

  Hej! Jag har bott i Melbourne och på the Gold Coast söder om Brisbane och jag skriver gärna ner lite tips till er om ni vill. Hur gamla är barnen?

  Mvh Karin
  (@travelling_typewriter)

 3. Erika skriver:

  Hej ! Jag har vilat runt hela Australien och jag rekommendera västkusten istället för östkusten. Västkusten är mer vilt och fantastiska saker att titta. Östkusten är mer turistigt och mest vara du å stränder överallt. Brisbane är dock ingen spec stad heller Sydney,Melbourne, Perth är fina stör städer. Men om ni gilla lite bohemisk hipp still hade jag rekommendera Broome. (Ligger på väst sidan). Vill ni se krokodiler i vilda träsket kan man åka till Darwin från Broome.

Lämna ett svar