Picos de Europa

Efter vårt mysiga lilla stopp i Santillana del Mar i Kantabrien körde vi vidare väster ut. Nästa anhalt var den vackra bergskedjan Picos de Europa, som sträcker sig genom de tre spanska provinserna Kantabrien, Asturien samt Kastilien och León.

DSC_0663

Mysiga små byar i Picos de Europa

DSC_0662

Mysiga små byar i Picos de Europa

DSC_0711

Molnigt över bergstopparna i Picos de Europa

I guideboken hade vi valt ut Lago de Enol som en lämplig plats att vandra runt och insupa de vackra vyerna. När vi endast hade några kilometer kvar möttes vi av en avspärrning på grund av vägarbete, följaktligen grusades planerna på att vandra och insupa bergsluften. Efter att Ivans missnöje med att vi inte skulle få klättra i berg hade lagt sig, valde vi istället att utforska det lilla samhället Covadonga där vägen var avspärrad.

Vi promenerade upp till Santa Cueva de Covadonga, en liten kyrka som ligger insprängd i berget. Marcus och Sonja tog trapporna upp för att undersöka kyrkan på nära håll medan jag och Ivan skippade höjderna och begrundade vattenfallet nedanför under tiden.

DSC_0692

Nedanför Santa Cueva de Covadonga

DSC_0696

Covadonga

DSC_0683

Vattenfallet nedanför Santa Cueva de Covadonga

Det ligger ytterligare en kyrka i Covadonga, Basilica de Santa Maria la Real de Covadonga, denna är dock inte ”gömd” i ett berg utan står stor och ståtlig på en höjd. Efter ett kort stopp utanför kyrkan var det dags för oss att fylla på matdepåerna. Det finns ett antal restauranger att välja på och vi valde ett av de kanske sämre alternativen. Maten gjorde dock vad den skulle så vi kunde lämna Picos de Europa med humöret på topp och köra vidare till vår slutdestination för kvällen, Ribadesella.

DSC_0708

Den vackert belägna kyrkan Basílica de Santa María la Real de Covadonga

DSC_0707

Basílica de Santa María la Real de Covadonga

//Anna-Stina

En reaktion på ”Picos de Europa

Lämna ett svar