Santillana del mar – Kantabrien

Dag två i Spanien bestämde vi att en lagom dagsetapp sträckte sig från Bilbao i Baskien till Ribadesella i Asturien. På vägen dit skulle vi göra två stopp, ett i bergsmassivet Picos de Europa och ett dessförinnan i Kantabrien, i Santillana del Mar.

Anledningen till att vi stoppade i Santillana del Mar var att den i guideboken beskrevs som ”one of the prettiest villages in Spain” och efter att ha varit där kan vi inte annat än att hålla med. Hela stadskärnan är från medeltiden, mycket välbevarad. Det är lätt att parkera precis innan centrum och sedan promenera in därifrån. I anslutning till parkeringen hade vi turen att hitta en lekpark där vi kunde äta matsäck. Staden var ett lagom stopp att promenera runt i någon timme och titta på gamla hus samt köpa en alldeles för stor förpackning av det lokala bakverket sobao, en sockerkaksliknande historia som enbart Stina tyckte om.

DSC_0579

Matsäck i Parque de Revolgo, Santillana del Mar

DSC_0584

Parque de Revolgo, Santillana del Mar

DSC_0610

Santillana del Mar

DSC_0615

Sobaoköp i Santillana del Mar

DSC_0622

Santillana del Mar

DSC_0626

Blommig balkong i Santillana del Mar

DSC_0639

Vackra, gamla byggnader i Santillana del Mar

DSC_0635

Colegiata de Santa Juliana i Santillana del Mar, 

//Marcus

One thought on “Santillana del mar – Kantabrien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s