Santillana del mar – Kantabrien

Dag två i Spanien bestämde vi att en lagom dagsetapp sträckte sig från Bilbao i Baskien till Ribadesella i Asturien. På vägen dit skulle vi göra två stopp, ett i bergsmassivet Picos de Europa och ett dessförinnan i Kantabrien, i Santillana del Mar.

Anledningen till att vi stoppade i Santillana del Mar var att den i guideboken beskrevs som ”one of the prettiest villages in Spain” och efter att ha varit där kan vi inte annat än att hålla med. Hela stadskärnan är från medeltiden, mycket välbevarad. Det är lätt att parkera precis innan centrum och sedan promenera in därifrån. I anslutning till parkeringen hade vi turen att hitta en lekpark där vi kunde äta matsäck. Staden var ett lagom stopp att promenera runt i någon timme och titta på gamla hus samt köpa en alldeles för stor förpackning av det lokala bakverket sobao, en sockerkaksliknande historia som enbart Stina tyckte om.

DSC_0579

Matsäck i Parque de Revolgo, Santillana del Mar

DSC_0584

Parque de Revolgo, Santillana del Mar

DSC_0610

Santillana del Mar

DSC_0615

Sobaoköp i Santillana del Mar

DSC_0622

Santillana del Mar

DSC_0626

Blommig balkong i Santillana del Mar

DSC_0639

Vackra, gamla byggnader i Santillana del Mar

DSC_0635

Colegiata de Santa Juliana i Santillana del Mar, 

//Marcus

En reaktion på ”Santillana del mar – Kantabrien

Lämna ett svar