En fantastisk trädgård, en god lunch och Euron Greyjoy i Tarbes!

På vår färd mot Biarritz från Medelhavet åkte vi längs med de vackra Pyrenéerna. Planen var att göra en avstickare och vandra lite bland bergen men vädret och logistiken tillät det inte riktigt denna gång så vi nöjde oss med att begrunda dem på avstånd. Vi spenderade första natten på ett ”gite” på landsbygden strax utanför Lourdes. Som regel undviker vi större städer om det inte är något specifikt vi vill se där eftersom det vanligen brukar vara ganska traggligt med bilköer, ont om parkering och dyrare hotellnätter.

Nästa stopp var Pau vid basen av Pyrenéerna. På vägen dit ville vi göra ett lunchstopp och det blev lite slumpartat i den något okända staden Tarbes. Det visade sig vara lite av en pärla, vi körde rakt in och parkerade vid ”Le Jardin Massey”, en jättefin offentlig park med stor lekplats, vackra planteringar, påfåglar och dammar med sköldpaddor. Det går till och med ett litet minitåg genom parken på räls. Stoppen på lekplatser har varit ovärderliga på resan när barnen suttit i bilen ett tag. Efter en bra stund i parken sökte vi upp torget Place du Verdun kantad av restauranger som alla såg bra ut, vi valde en som visade sig servera fantastiskt bra mat och dryck. Som underhållning bjöd teknologistudenter från den lokala högskolan på nollning på torget utanför vilket fångade barnens uppmärksamhet med skräckblandad förtjusning. Vår uppmärksamhet stals istället odelat av servitören som var en fransk kopia av karaktären Euron Greyjoy i serien Game of thrones, något han trött och lite generat förklarade att de flesta gästerna på restaurangen påpekade.

DSC_0279

Le jardin Massey, Tarbes

DSC_0240

Le jardin Massey, Tarbes

DSC_0268

Lekparken och labyrinten i le jardin Massey, Tarbes

DSC_0256

Lekparken i le jardin Massey, Tarbes

DSC_0266

Sköldpaddorna i Le jardin Massey, Tarbes

DSC_0232

Vacker byggnad i Tarbes

DSC_0287

Torget Place du Verdun där vi åt en god lunch

//Marcus

2 reaktioner på ”En fantastisk trädgård, en god lunch och Euron Greyjoy i Tarbes!

Lämna ett svar