Carcassonne

På vår väg genom Occitanien mot Atlantkusten och Biarritz passerade vi den restaurerade medeltidsstaden Carcassonne. Platsen är en av regionens dragplåster och eftersom motorvägen mot västkusten passerar staden var det ett självklart stopp på vägen. Vi hade hypat det här besöket rätt mycket eftersom bilderna från platsen ser helt fantastiska ut och vi peppade barnen på att vi skulle till en riktig riddarstad, Ivan tre år sörjde innerligt att vi inte tagit med hans svärd och riddardräkt hemifrån Sverige.

Vyn en bit från staden är verkligen helt magnifik, stadsmuren inramar tinnar och torn och kan njutas från långt håll då ”La Cité” ligger på en höjd. Två stora betalparkeringar ligger i anslutning till murarna och vi hade inget problem att hitta en plats. Väl innanför murarna upplevde vi inte att staden riktigt levererade samma grandiosa känsla på grund av två anledningar; för det första besöks platsen av tre miljoner turister varje år vilket ibland gör gränderna ganska trånga, och för det andra upptas varenda lokal i markplan av krims-krams butiker á la Västerlånggatan i Gamla stan. Sammantaget förtog dessa två egenskaper något känslan av historiens vingslag.

Innanför murarna kom ett lätt duggregn varvid vi passade på att höja barnens humör med varsin crépe, det finns massvis med restauranger men av det vi kunde se serveras på borden var det inte några gastronomiska pärlor. Blodsockerhöjningen betalade sig snabbt, i en gammal kyrka som vi gick in i sjöngs det gamla munksånger av en rysk manskör och barnen satt stilla och andäktiga för första gången på hela resan, säkert under fem minuters tid!

DSC_0067

Ingången till Carcassonne

DSC_0066

Ingången till Carcassonne

DSC_0069 (1)

På väg in till Carcassonne

DSC_0073

De imponerande murarna vid Carcassonne

DSC_0084

Mycket att se och upptäcka i Carcassonne

DSC_0086

Carcassonne

DSC_0098

Imponerande La Basilique Saint-Nazaire i Carcassonne

DSC_0108

Imponerande La Basilique Saint-Nazaire i Carcassonne

DSC_0161

Kören som fick oss alla att sitta stilla i kyrkbänken

DSC_0159

vackra fönster i La Basilique Sainte-Nazaire

DSC_0167

Smala gränder i Carcassonne

DSC_0172

Vy från muren i Carcassonne

DSC_0191

Vy från muren i Carcassonne

DSC_0202

Le Château Comtal i Carcassonne

DSC_0125

Place Auguste Pierre Pont i Carcassonne

DSC_0231

Carcassonne från några kilometers avstånd!

//Marcus

2 reaktioner på ”Carcassonne

Lämna ett svar