Slott och choucroute i Pau!

Efter vårt lyckade lunchstopp i Tarbes körde vi vidare ytterligare någon timme till denna dags slutdestination, Pau. Denna stad har vi aldrig tidigare besökt, trots att den ligger endast en timme från Biarritz, där vi varit så många gånger. Nu när vi upptäckt Pau så kommer vi garanterat att göra en dagsutflykt dit när vi befinner oss i Biarritz nästa gång.

DSC_0397

Pau

DSC_0339

Pau

DSC_0338

Pau

DSC_0334

Pau

DSC_0428

Pau

Place Georges Clemenceau

Vi bodde på ett hotell mitt i centrala delen av staden, invid torget Place Georges Clemenceau. Detta fontänprydda torg är omgivet av restauranger, caféer, butiker och i ena änden finns en stor karusell.

DSC_0301

Place Georges Clemenceau

Boulevard des Pyrénées

Mycket nära Place Georges Clememceau ligger den promenadvänliga Boulevard des Pyrénées från vilken du får en otrolig vy över de snöklädda bergstopparna i Pyrénéerna. Boulevarden sträcker sig från Parc Beaumont (där det för övrigt ligger en lekpark) i öster ner till Chateau de Pau i väster. Ta en kaffe på något av de många caféer längs promenadstråket och njut av den vackra utsikten.

DSC_0312

Boulevard des Pyrénées i Pau

DSC_0311

Boulevard des Pyrénées i Pau

DSC_0330

Eglise Saint Martin i Pau

DSC_0317

Boulevard des Pyrénées i Pau

Chateau de Pau

I slutet av Boulevard des Pyrénées tornar det stora och ståtliga Chateau de Pau upp sig. Vi bestämde oss för att inte gå in i själva slottet/muséet utan endast promenera omkring i slottsträdgården och njuta av utsikten och de vackra byggnaderna.

DSC_0344

Château de Pau

DSC_0382

Château de Pau

DSC_0374

Slottsträdgården vid Château de Pau

DSC_0389

Château de Pau

DSC_0442

nedanför Château de Pau

DSC_0415

familjefoto med Château de Pau i bakgrunden

Restaurangbesök

I Frankrike, liksom även i Spanien och Portugal, börjar de allra flesta restauranger att servera middag efter 19 på kvällen, vilket i våra mått mätt är väldigt sent. Vi hittade, efter mycket letande, en restaurang som serverade riktig mat (inte bara mackor eller kakor) och som visade sig vara riktigt bra. Restaurangen Les Relais d’Alsace ligger vid Place Georges Clemenceau och serverar maträtter från regionen Alsace. Vi beställde varsin surkålsgryta, Choucroute, och fick en av resans bästa matupplevelser. Servicen på restaurangen hade dock kunnat vara bättre men vi kan ändå rekommendera ett besök här om man har vägarna förbi Pau!

DSC_0443

En choucroute med kött

DSC_0444

En choucroute med skaldjur

 

 

 

2 reaktioner på ”Slott och choucroute i Pau!

Lämna ett svar