På en camping vid medelhavet

Vart hamnade vi då till slut efter allt regn och rusk vi upplevt längs vägen genom Europa? Jo i en campingstuga på camping la Yole, vid Valras plage i Occitanien. Enligt bilderna på hemsidan kunde man lätt tro att detta var paradiset på jorden för barnfamiljer. Stor lekpark, megastort vattenland, nära till stranden, barnklubb och mycket mer. Här skulle vi bo i fyra dagar utan bilåkning och byte av hotell, där barnen själva fick bestämma hur dagarna skulle spenderas. Hur blev det då?

Dag 1 började bra med en förmiddag i lekparken och en eftermiddag i vattenlandet. Det simmades, tjoades och åktes vatten rutschkana. Somnade som stockar gjorde barnen dessutom på kvällen till föräldrarnas stora lycka. Dock var lyckan kortvarig då campingens egen karaoke drog igång på högsta volym klockan 21.30 och avrundades med Stand by me i körsång vid 23.30-tiden. Till det bör tilläggas att vi bodde i stugan närmast högtalarsystemet. Suck.

Dag 2 började aningen sämre, sovmorgon i och för sig, men när Ivan väl vaknade så gjorde han det genom att få upp allt poolvatten han svalt dagen innan (och lite till). Så vattenlandet kunde man alltså avskriva. Mot eftermiddagen piggnade han på sig och sedan var allt tillbaka till det normala igen. Klockan 21.30 väntade man på att karaoken skulle sätta igång, men tji fick man, denna kväll bjöds det på livemusik á la Conga line och Lambada på om möjligt ännu högre ljudvolym än kvällen innan.

Dag 3. Efter att ha spenderat en dag inomhus bestämde vi oss för att ta en tur till den närliggande staden Béziers (här kan du läsa mer om vårt besök i Béziers). Framför mig hade jag en bild av en mysig dag i historiens- och matens tecken. Blev det så? Ja faktiskt! På kvällen tänkte man att nu borde det väl inte bli fler liveuppträdanden denna vecka…..men det var fel.

Dag 4. Sista dagen på vår vistelse hängde vi i lekparken och tänkte gå en sväng till stranden för att leta snäckor. Det sistnämnda fick vi dock ge upp eftersom det blåste så pass mycket att vi blev blästrade och fick gå hem och duscha av oss all sand istället. Gissa vad som hände klockan 21.30?

Så förutom mycket blåst, orent vatten i poolen och högljudda kvällar var det en helt ok vistelse, efter flera dagar i bilen var det skönt att pusta ut ett tag. Till campingen och destinationen kommer vi dock inte återvända till.

DSC_0065

Lekparken vid camping la Yole

DSC_0063

Lekparken vid camping la Yole

DSC_0061

Lekparken vid camping la Yole

IMG_4464

Stranden Valras plage

DSC_0960

Stranden Valras plage

DSC_0958

Stranden Valras plage

//Anna-Stina

En reaktion på ”På en camping vid medelhavet

Lämna ett svar