Magiska l’hôtel Dieu i Beaune

Efter att vi lämnat Karlsruhe på morgonen och hunnit med trolljakt i Schwarzwald och Petit-Venise i Colmar så hamnade vi i Beaune för övernattning. Vi anlände till vårt hotell på kvällen och efter ett snabbt besök på matbutiken för att inhandla morgondagens frukost var det dags för oss att boka boende för våra fem nästkommande nätter. Vi ville ner till solen och medelhavet, så mycket visste vi. Efter några timmars letande och velande, ville vi ha eget hus via airbnb eller ville vi ha hotell, kom vi fram till att vi skulle sätta barnens behov före våra egna och gav upp drömmen om vin på terassen i solnedgången och bokade en campingstuga i ett komplex med vattenland och lekpark. Efter det kunde vi sova gott.

Förmiddagen efter var det dags att utforska Beaune under de timmar vi hade innan utcheckning. Vi promenerade längs mysiga små gränder och över cafeprydda torg tills vi nådde vårt mål, l´hôtel-Dieu eller om man vill Hospices de Beaune. På detta fantastiska museum får man vandra omkring bland gamla byggnader från mitten av 1400-talet och ta del av dess historia. Ett museum som man ej bör missa om man besöker Beaune. Till och med barnen tyckte att det var intressant, ja åtminstone en mer än den andra!

Efter museibesöket fanns det inte tid för mer än en kaffe och en croissant innan det var dags att checka ut, packa bilen och dra vidare fem och en halv timme söderut, med destination sol och bad.

DSC_0837

Ett av många torg i Beaune

DSC_0847

Beaune

DSC_0882

Ingången till museet L’hôtel Dieu i Beaune

DSC_0849

Imponerande byggnad, L’hôtel Dieu, Beaune

DSC_0852

L’hôtel Dieu, Beaune

DSC_0871

Den 3årige museibesökaren

DSC_0859

Detaljer på L’hôtel Dieu, Beaune

DSC_0884

förmiddags karusell i Beaune

Det vi hade önskat mer av under vår vistelse i Alsace och Bourgogne var att se de vidsträckta vinodlingarna och dessutom prova några av de lokala specialiteterna. Det hanns inte med på just denna resa men förhoppningsvis kommer vi tillbaka till detta område av Frankrike i framtiden och tar revansch på vinet (och osten).

//Anna-Stina

 

Lämna ett svar