Trolljakt och en spritig tårta i Schwarzwald

Under dag fem ner mot södern passerade vi mytomspunna Schwarzwald, området känt för Schwarzwaldtårta, gökur och den oförglömliga åttiotalsserien Die Schwarzwaldklinik. Schwarzwald är som hämtat ur turistbroschyren, eftersom vi susade fram på motorvägen bredvid kände vi oss nödgade att insupa skogsluften på nära håll. Vi tog av vid Freiburg och körde rätt in mot skogen lite på måfå. Min plan var att 1. Vandra några steg i skogen, och 2. Att äta den traditionella tyska måltid som förvägrats mig i Hamburg, Goslar och Heidelberg. Innan försökte jag preppa barnen med halvlögner som att ”Svarta skogen är känd för troll och sagodjur” och att vi måste pröva den berömda Schwarzwaldtårtan som vi säkert kan få till efterrätt.

Efter att ha kört in på en liten skogsväg, parkerat, klivit ut och konstaterat att det var 13 grader ute valde halva gruppen att stanna kvar i bilen. Således fick jag och Ivan 3 år bege oss ut för att, som Ivan trodde, jaga troll. Vi fick därmed en tur in i skogen på någon halvtimme. Nästa utmaning var att äta tysk mat, vilket man kan tycka borde vara en självklarhet i Tyskland, dock inte med två handgranater i baksätet. Efter många om och men hamnade vi till slut på ett perfekt Gasthaus. Genom att ha med treåringens samtliga leksaker, stryka alla medhårs och turligt nog hitta barnvänliga schnitzlar, kunde den tyska måltiden till slut inmundigats med öl och Spätzle och hela konkarongen. Vi hade dock missat att en Schwarzwaldtårta dryper av körsbärslikör, så barnens belöning blev något av ett antiklimax, men då hade jag redan ätit upp min tyska måltid. Marcus vs. Bilresan: 1-1.

DSC_0729

Vacker vy i Schwarzwald

DSC_0731

Schwarzwald

DSC_0742

En av många byar vi körde igenom i Schwarzwald

DSC_0741

Schwarzwald

DSC_0750

magiska ”trollskogen” i Schwarzwald

DSC_0771

Ivan på trolljakt i Schwarzwald

DSC_0775

Schwarzwald

//Marcus

2 reaktioner på ”Trolljakt och en spritig tårta i Schwarzwald

Lämna ett svar