Pont du Gard – en oförglömlig upplevelse

Vilken är den bästa historiska upplevelse hittills på vår resa? Svaret på frågan är helt klart Pont du Gard. Efter att vi lämnat Beaune och Bourgogne bakom oss och styrt kosan söderut hade vi förutom ett snabbt lunch- och toalettstopp en längre paus vid Pont du Gard, söder om Nîmes. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss när vi svängde av mot denna turistattraktion, mer än att det är en akvedukt byggd av romarna för si sådär 2000 år sedan. Bara den informationen kan ju få en att häpna, men den var på alla sätt och vis så otroligt mycket mer imponerande än vi någonsin kunnat ana. Det var även fler besökare än vi någonsin kunnat ana, men kön till inträdet gick relativt smidigt trots allt. När man väl har köat för att köpa biljetter så behöver man inte köa fler gånger. Inne på området kan man gå fritt och utforska akvedukten från alla håll och kanter. Har man vägarna förbi så måste man bara besöka denna magiska plats. Vi kanske till och med åker tillbaka fler gånger!

DSC_0898

Frankrike bjuder på många historiska upplevelser

DSC_0904

Man får promenera en bra bit innan man når fram till bron

DSC_0905

Urgamla olivträd omger Pont du Gard

DSC_0903

Pont du Gard

DSC_0910

Pont du Gard

DSC_0914

Pont du Gard 

DSC_0935

Pont du Gard

//Anna-Stina

En reaktion på ”Pont du Gard – en oförglömlig upplevelse

Lämna ett svar