Colmar

På vår väg mot södern, passerade vi dag fem igenom Alsace i östra Frankrike strax efter att ha varit i Schwarzwald. Det blev något av en omställning att gå från 140 km/h på Autobahn med perfekt reglerad trafik till 110 km/h med totalt godtyckliga fransoser på vägarna. Vi tog sikte på staden Colmar inte långt från motorvägen eftersom den verkade representera regionen väl och hysa ett kanalområde kallat Petit-Venise, lilla Venedig. Liksom när vi stannade till i Heidelberg, var planen att åka ytterligare en bit under kvällen och sova i en annan stad, i detta fall Beaune nere i Bourgogne. Colmar var väl värt ett besök. Staden är ultrapittoresk, det känns nästan som om amerikaner skulle ha designat den gamla stadskärnan efter hur de tror och fantiserar om att Europa ser ut. Hundratals färgsprakande korsvirkeshus trängs längs små kanaler kantade av restauranger och glasskiosker. Precis bredvid detta område låg dessutom en blygsam men uppskattad lekplats där barnen kunde springa av sig. Middag kunde vi köpa i den trevliga lilla saluhallen som ligger i centrum. I bilen på väg från staden kunde vi konstatera att i nuläget får vi alla bäst matro av att äta matsäck i bilen, lika bra att resignera inför det faktum att barnen är lite små för att njuta av regionens restauranger.

DSC_0785

Colmar

DSC_0789

Colmar

DSC_0793 (1)

Colmar

DSC_0794

Colmar

DSC_0821

Colmar

DSC_0835

Colmar

DSC_0802

Petit-Venise i Colmar

DSC_0817

Petit-Venise i Colmar

DSC_0820

Petit-Venise i Colmar

DSC_0826

Lekplatsen i Colmar

DSC_0831

Saluhallen i Colmar

//Marcus

En reaktion på ”Colmar

Lämna ett svar