Fyra favoritrestauranger på Maui

Om man åker till Maui så finns där några restauranger som vi starkt kan rekommendera.

Sansei

Efter att ha ätit på Sansei för första gånger under vår smekmånad var vi helt sålda. Detta var en av de bästa, om inte den bästa, av alla restauranger vi någonsin ätit på. Ett besök på Maui är inte fulländat utan ett besök på Sansei.

Sansei har två restauranger på Maui, en i Kihei och en i Kapalua. Vi har aldrig blivit besvikna på den i Kihei medan den andra enligt oss inte höll samma standard. Kan ha varit för att vi var där kl 17 och tog deras rabatterade early bird meny. Vi fick maten otroligt fort så det kändes som att den redan var färdiggjord och väntade på att bäras ut.

Allt som vi ätit har varit supergott men några rätter är helt FANTASTISKA; Panko-crusted fresh ahi Sashimi, Sanesei´s shrimp dynamite och Asian shrimp cake. Missa inte dessa!

Det kan vara svårt att få bord så ring och boka.

Vi är så förtjusta i maten från Sansei att vi har köpt deras kokbok, så när längtan blir för stor har vi Sanesikvällar hemma i lägenheten i Stockholm.

img_0673

Kokboken från restaurangen Sansei på Maui

img_0674

Favoriträtt från restaurangen Sansei på Maui

DSC_0357

Underbar sushi på Sansei, Maui

Maui Tacos

Om man vill äta en riktigt bra fish taco kan man bege sig till Maui Tacos, en kedja med ett antal restauranger runt om på ön. Deras Baja grilled fish tacos är dundergod och lätt beroendeframkallande. Är man inte förtjust i fisk har de andra tacos på menyn också.

Kula Bistro

I Upcountry är utbudet av restauranger inte det största, men en av dem, Kula Bistro är väl värd ett besök. Denna till synes enkla restaurang serverar riktigt bra mat och enastående bakverk. Vi har aldrig blivit besvikna på någon av maträtterna på menyn och dessutom är priserna överkomliga. Om de har en banana cream pie i bakverksdisken så haffa den direkt så att inte någon annan hinner före. Den pajen är bland det godaste vi har ätit!

IMG_1109 (1).jpg

Supergod mat på Kula Bistro

Cool Cat Café

Vill man testa de bästa hamburgarna på Maui skall man bege sig till Cool Cat Café i Lahaina. Trevlig stämning, alltid mycket folk, livemusik ibland samt god mat, vad mer kan man begära! En valfri burgare (hos oss är Dukes och Luna favoriterna) med Frings (hälften pommes frites och hälften friterade lökringar) och en milkshake på det så rullar man hem.

DSC_0355

Lämna ett svar