Loroparken på Teneriffa

I Puerto de la Cruz på nordvästra sidan av Teneriffa ligger Loroparken, en stor djurpark som år 2015 röstades fram på Tripadvisor till Europas bästa. Från los Gigantes där vi bodde tog det cirka en timme att köra till parken. Har man ingen egen bil så kan man åka med Loroparkens egna bussar som avgår dagligen från södra delen av ön, dessa måste bokas i förväg. Mellan Plaza Reyes Catolicos i Puerto de la Cruz  och Loroparken går det gratiståg.

I entrén betalar man inträde och där kan man även hyra barnvagn om man skulle behöva. Innanför entrén kan man köpa biljetter till de så kallade ”Discovery tours” som parken erbjuder. För oss var det inget alternativ att gå i samlad grupp och bli runtvisade utan vi valde att utforska parken i vår egna takt.

Loroparken är väldigt välskött på alla sätt och vis och trots att den var välfylld med besökare så behövde man aldrig trängas för att se djuren.

Det finns många restauranger och kaféer i parken och priserna är överkomliga för att vara en turistattraktion. Restaurangerna öppnade först klockan tolv så det var tur att vi hade mycket mellanmål med oss för att stilla våra barns hunger (och de vuxnas).

dsc_0219

Entrén till Loroparken

dsc_0444

Gratis tåget som går mellan Plaza Reyes Católicos och Loroparken

Djuren

Det bor många fina djur på Loroparken. Det var magiskt att se Gorillor och vita tigrar vilket ingen av oss tidigare gjort.

Inne hos pingvinerna behöver man inte trängas med andra besökare eftersom det finns ett rullband som man ställer sig på och åker runt hela den inglasade pingvinvärlden. Genialiskt.

dsc_0235

En av gorillorna på Loroparken

dsc_0251

Ingen trängsel på rullbandet hos pingvinerna

dsc_0248

Pingvinerna på Loroparken

dsc_0348

Schimpanserna på Loroparken

dsc_0357

Sengångarna på Loroparken

dsc_0375

Vit tiger på Loroparken

dsc_0303

Alligator och sköldpaddor på Loroparken

Akvariet

När det kommer till akvarium så har vi blivit rejält bortskämda under våra tidigare resor (Monterey Bay Aquarium, Biarritz Aquarium, Maui Ocean Center et cetera) och imponeras inte så lätt längre. Akvariet på Loroparken var relativt litet men glastunneln med hajar och fiskar var spännande, inte minst för barnen.

dsc_0305

Ingången till Akvariet på Loroparken

dsc_0310

Akvariet på Loroparken

dsc_0318

Piraya i Akvariet på Loroparken

dsc_0320

Akvariet på Loroparken

dsc_0336

Akvariet på Loroparken

dsc_0325

Glastunneln i Akvariet på Loroparken

Shower

När vi besökte parken fanns det fyra olika shower att titta på. Man kunde se Sjölejon, Späckhuggare, Delfiner samt ”Loro show”(vi såg den aldrig men tror att det handlar om fåglar). Varje show genomfördes vid tre till sex olika tillfällen dagligen.

dsc_0351

Sjölejonshowen på Loroparken

dsc_0425

Loroparkens huvudattraktion, Späckhuggarshowen

dsc_0417

Loroparkens huvudattraktion, Späckhuggarshowen

dsc_0393

Delfinshowen på Loroparken

dsc_0397

Delfinshowen på Loroparken

Lekplats

Om barnen vill pausa från djuren och leka en stund kan de göra det på ”Kinderlandia”. Lekplatsen är ämnad för lite äldre barn som kan gå själva i trappor och inte är rädda för att klättra på höga höjder (dock inom skyddsnät).

dsc_0436

Kinderlandia på Loroparken

dsc_0430

Kinderlandia på Loroparken

Summa summarum så hade vi en toppendag på Loroparken och vi kan varmt rekommendera ett besök!

Lämna ett svar