Hög hipsterfaktor i McLaren Vale

Vi anade redan innan ankomst, av att läsa Lonely Planets guide om Adelaide och McLaren Vale, att området ligger i framkant både vad gäller mat och dryck. Den närodlade maten finns representerad på så väl restauranger som på lokala marknader och många vingårdar odlar ekologiskt. Här finns även flertalet kafferosterier som lägger ner stor tid på att experimentera fram den bästa smaken.

Dawn Patrol Coffee 

Att Australien är ett land som tar sitt kaffedrickande på största allvar blev vi varse redan i Melbourne. Under våra nu tre veckor Down Under har vi inte fått en enda dålig kopp kaffe, vare sig i trendiga Melbourne eller på ett fik på landsbygden.

Om du är en kaffekonässör eller vill testa något annat än vin i McLaren Vale så bör du inte missa Dawn Patrol Coffee. Mitt ute bland de böljande vinodlingarna ligger detta mysiga lilla kafferosteri som startats av de två kaffeentusiasterna Dom och Nick. På söndagar kan man besöka dem och testa deras kaffeprovning, dricka en cappuccino i trädgården eller bara hänga vid disken och snacka kaffe, de här killarna kan allt och lite till. Och ja, hipsterfaktorn här är definitivt 10 av 10 möjliga.

DSC_0160

Under kaffeprovningen bjöds vi på tre olika kaffesorter

DSC_0169

Missa inte kaffeprovningen på Dawn Patrol Coffee i McLaren Vale

DSC_0163

Barnen kunde roa sig med Nintendo 4 bitar medan föräldrarna provade kaffe

DSC_0176

Njut av en god Cappuccino i trädgården hos Dawn Patrol Coffee

DSC_0174

Dawn Patrol Coffee ligger i en mysig lokal bland böljande vinodlingar

DSC_0170

På Dawn Patrol Coffee har du chansen att lära dig allt du vill veta om kaffe genom att prata med ägarna Dom och Nick

DSC_0179

Bland vinodlingarna i McLaren Vale ligger Dawn Patrol Coffee

Willunga Farmers Market

Varje lördag anordnas Willunga Farmers Market i det lilla samhället Willunga. Vi har varit på en hel del andra Farmers Markets runt om i världen (bland annat på Maui) vilka har varit en stor besvikelse då de riktat sig till turister och priserna varit satta därefter. Vi blev oerhört positivt överraskade när vi insåg att Willunga Farmers Market var välbesökt av lokalbefolkningen, de produkter som såldes höll en rimlig prisnivå och det mesta var väldigt lokalproducerat, precis som en Farmers Market skall vara. Vi handlade alla grönsaker, frukt och bröd för nästkommande vecka vilket de flesta övriga besökare också verkade göra.

DSC_0095

Närproducerat och supergott på Willunga Farmers Market

DSC_0110

Godare paprikor får man leta efter

DSC_0102

Den lokale kängurumannen på Willunga Farmers Market

DSC_0114

På Willunga Farmers Market kan man köpa alla grönsaker och all frukt man kan tänka sig

 

//Anna-Stina

Lämna ett svar