Ett stopp i Goslar, Tyskland

Ända sedan vi köpte våra guideböcker i maj så har jag velat besöka Goslar. Bilderna på de oändligt många korsvirkeshusen, 1500 stycken vilket är flest i Tyskland, lockade mig. Det visade sig att det var exakt så fint och mysigt som jag inbillade mig, en riktig liten sagoby. Dessutom är staden lagom stor med sina cirka 47 000 invånare. Vi anlände vid 17-tiden på eftermiddagen och eftersom barnen suttit i bilen mer än tre timmar i sträck så begav vi oss till en park så att de kunde springa av sig. Vi hittade in fin lekpark längs Okerstrasse, i närheten av Das Breite Tor, som i sig är värda ett besök.

DSC_0613

Gatan som leder fram till Das Breite Tor

DSC_0626

Das Breite Tor

DSC_0623

Lekparken i närheten av Das Breite Tor

DSC_0621

Lekparken i närheten av Das Breite Tor

Hotellet som vi bodde på låg mitt i gamla stan, precis vid Marktplatz, vilket var ett toppenläge med nära till allt.

Efter en god natts sömn vaknade vi till en mulen himmel. Det stoppade oss dock inte utan på med regnställ (både byxor och stövlar denna gång till skillnad från i Hamburg). Jag och Sonja gick på stadsvandring medan Marcus och Ivan gick till lekparken. Det finns gott om museum i Goslar för den som är intresserad och har tid, men vi hann bara gå omkring och titta på de fantastiska byggnaderna innan det var dags att packa in bilen och bege sig söderut. Precis när surfbrädorna spändes på taket så började regnet att falla.

DSC_0643

Marktkirche Sankt Cosmas und Damian

DSC_0628

Underbara gator i Goslar

DSC_0638

Ett vackert hus nära Marktplatz i Goslar

DSC_0649

Sonja utanför Goslar Cathedral Domvorhalle

DSC_0658

Mysiga restauranger i Goslar

DSC_0659

Lutande gamla hus i Goslar

//Anna-Stina

Lämna ett svar