Hamburg med barn – hur blev det?

Någon som kan gissa vad vi hade för väder i Hamburg under gårdagen? Jo men visst, mulet och regn. Oturligt nog trodde vi på väderleksrapporten som visade regnfritt och klädde endast på oss regnjackor. Det visade sig vara ett fatalt misstag när vi sedan skulle promenera hem i ÖSREGN i trettio minuter, bärandes på en gallskrikande 3-åring, som dessutom vägrade sätta på sig regnjackan, en gråtande 5-åring som inte ville bli blöt och en blodsockernivå som var aningen för låg. Innan detta scenario hade vi det aningen lugnare inne på ett otroligt miniatyrland.

Miniatur Wunderland

Vare sig du är på besök i Hamburg med eller utan barn är ett besök på Miniatur Wunderland ett givet val. Detta otroliga ställe fascinerade oss så pass mycket att vi funderar på att göra om vårt vardagsrum till ett miniatyrlandskap med modelltåg.

Här hittar man allt ifrån miniatyrer av Miami beach, Mount Rushmore, LKAB gruvan i Kiruna, hela Hamburg, en flygplats med plan som landar och lyfter samt mycket, mycket mer. Med jämna mellanrum sänks även ljuset för att symbolisera nattens ankomst, då tänds alla lampor i miniatyrlandskapen vilket var en rolig effekt.

Innan vi kunde börja vår rundvandring fick vi muta barnen med varm choklad och varsin munk i caféet. Vi tänkte förebyggande och trodde att vi skulle kunna undvika eventuella utbrott. Det började bra, barnen var intresserade och hänförda, dock ville Sonja titta på allt i minsta detalj medan Ivan ville gå vidare hela tiden. Vi stannade i några timmar innan det var dags att gå vidare och vad vi föräldrar hade planerat, att avnjuta en god fisklunch på någon av de mysiga restaurangerna i Speicherstadt. Barnen ville dock annorlunda så vi slutade alltså med att vandra 30 minuter tillbaka till hotellet i ösregn.

DSC_0514

Miniatur Wunderland

DSC_0523

Miniatur Wunderland

DSC_0544

De små detaljerna

DSC_0551

Kiruna i miniatyr

DSC_0563

Hamburg i miniatyr

DSC_0580

Flygplatsen på Miniatur Wunderland

DSC_0598

Flygplatsen på Miniatur Wunderland

DSC_0510

Natt på Miniatur Wunderland

Speicherstadt

Nere vid kanalerna i Hamburg ligger Speicherstadt, stadens gamla lagerområde som på senare tid har blivit hippt och fyllts av restauranger och caféer. Vi önskade verkligen att vi hade haft mer tid och finare väder så att vi hade kunnat utforska området mer.

DSC_0471

Superbra promenadstråk längs floden Elbe

DSC_0473

Speicherstadt

DSC_0482

Speicherstadt

DSC_0491

Speicherstadt

DSC_0493

Speicherstadt

Området där vi bodde

Vi bodde på ett hotell som låg precis vid Hauptbahnhof. På kvällen när vi anlände var klientelet lite ruffigt och överförfriskat medan vi morgonen efter upplevde att det mest var businessfolk på väg till sina arbeten. Läget var helt OK med ett antal restauranger i närheten och cirka 30 minuter promenad ner till Speicherstadt. Parkera vår bil gjorde vi i ett närliggande parkeringshus med övervakningskameror. Kändes bra då vi har bilen fullastad med packning samt 3 surfbrädor.

 

Summa summarum kan vi säga att vi fick en mycket positiv känsla av Hamburg och att vi gärna skulle återvända någon gång i framtiden, med eller utan barn.

//Anna-Stina

 

3 reaktioner på ”Hamburg med barn – hur blev det?

  1. @Helenasfritid skriver:

    Vi var på Miniatur Wunderland för två år sedan. Skulle lätt kunna åka dit igen om jag passerar Hamburg igen. När vi var där byggde de ut Italien och det skulle vara kul att se hur resultatet blev. Det jag tyckte var häftigast var helt klart flygplatsen.
    Tipsade en kollega till mig om det, så hon och hennes man åkte dit i somras.

Lämna ett svar