Oasis Park, Fuerteventura

Befinner man sig på Fuerteventura på semester och undrar vad man skall fylla sin dag med, kan ett alternativ vara ett besök på Oasis Park. Denna djurpark ligger på södra delen av ön i närheten av Costa Calma, så för oss som bodde i Corralejo i norr blev det en liten nätt resa på si sådär nittio minuter (enkel väg). Har man ingen bil så kan man åka med en av parkens egna gratisbussar som avgår lite varstans ifrån på ön. Tidtabeller finner ni på deras hemsida.

Parkeringen ligger i direkt anknytning till parken och det var glest med folk när vi anlände vid elvatiden på förmiddagen, en vardag i november.

Djuren

Girafferna var nog de djur som kändes mest spännande att få uppleva. Så otroligt stora och ståtliga djur. Köper man en matpåse på plats, så kan man mata dem själva. Mycket uppskattat både av vuxna och barn.

DSC_0541

Ståtliga giraffer på Oasis Park

DSC_0533

Närkontakt med giraffer på Oasis Park

img_4393

Att mata girafferna var en höjdare

Vår dotters intresse för zebror väcktes någon gång runt tiden för vårt besök på Oasis Park och som tur var bodde där ett gäng med dessa vackra djur. Lyckan var total! Föga visste vi att vi ett och ett halvt år senare skulle se vilda zebror i Hluhluwe-Imfoloziparken i Sydafrika, läs mer om vår safariupplevelse här.

IMG_4403

Sonja och zebrorna

Kameler finns det gott om i parken, skulle gissa att ett hundratal av dem huserar här! Även dem kan man mata själva ur den matpåse som går att köpa på plats.

DSC_0554

Mååååånga kameler finns det i parken

DSC_0565

Att mata kamelerna var spännande

I parken finns även krokodiler, flodhästar, apor, fåglar, elefanter och många många fler.

IMG_4395

Flodhästar på Oasis Park

IMG_4423

Elefanter på Oasis Park

IMG_4384

Flamingos på Oasis Park

Restauranger

Det finns ett antal restauranger och caféer på området. Vi åt på restaurangen ”Sea lion” som serverade förvånansvärt bra och vällagad mat till ett överkomligt pris. I anknytning till restaurangen ligger en lekpark där barnen fastnade ett bra tag.

Shower

Det finns tydligen välbesökta djurshower i parken men då våra barn vid besökstillfället var 1,5 och 3,5 år så kändes detta överflödigt. Vi hade fullt sjå att hinna gå igenom hela parkområdet och titta på alla djur.

Botanisk trädgård

I parken ligger även en botanisk trädgård som vi, trots vårt stora trädgårdsintresse, inte hann med att besöka. Vid vårt nästa besök, när barnen blivit lite äldre så kanske vi får en chans att besöka den delen av parken.

2 reaktioner på ”Oasis Park, Fuerteventura

Lämna ett svar