Våra bästa Dalarnatips med barn

Under sommaren lever Dalarna, så som de flesta andra platser i Sverige upp och erbjuder oändligt många aktiviteter, både för barn och vuxna. Vårt hus ligger i en liten by i Gagnef kommun, mellan Borlänge och Leksand. Vi behöver inte röra oss särskilt långt under sommarmånaderna för att få vår utflyktslusta mättad. Det arrangeras barnteatervecka vid Hildasholm i Leksand, Konstrunda i Björbo, musikfestival i Gagnef, Operafestival i Dala-Floda och mycket, mycket mer. Förutom dessa arrangemang finns det ju gott om annat att pyssla med på sommaren. Bada, cykla, titta på kossor, plocka svamp och massor av härligt trädgårdsarbete. Sommaren i Dalarna är helt enkelt underbar!

Här är lite av det vi sysselsatt oss med hittills i sommar:

Hildasholm – Leksand

Hildasholm var Axel och Hilda Munthes sommarbostad och ligger vackert belägen vid Siljan. Här kan man vandra runt i den fantastiska trädgården som består av många olika ”rum”. Är man intresserad så kan man även gå en guidad visning inne i huset, vilket vi rekommenderar varmt. Jag och Sonja gick en guidad tur anpassad för barn och det var en stor succé. Barnen fick titta på riddarrustningar, gamla leksaker och kanske det bästa av allt, prova den gamla drottning Victorias stråhatt! Vill man veta när barnvisningar anordnas så gör man bäst i att kontakta receptionen på Hildasholm för mer information.

Under en vecka på sommaren anordnas här ”barnteaterveckan”, där det spelas ett antal olika teaterföreställningar för barn. Förutom teater finns här även ansiktsmålning, läshörna, målarhörna och mycket mer.

IMG_3960

Hildasholm i Leksand

DSC_0242

Hildasholm, vackert beläget vid Siljan

DSC_0254

Ett av trädgårdens alla ”rum”

IMG_3962

Konstverk på Hildasholm

Riddarlekparken i Leksand

Lekparker kan barnen aldrig få nog av, och att utforska och leka i en ny lekpark är bland det bästa de vet. Så när vi i år upptäckte Riddarlekparken i Leksand var lyckan total. Här finns klätterställningar, gungor, linbana, en trädrake och lite annat smått och gott. Allt vackert beläget vid älven. Bredvid lekparken ligger även biblioteket dit man kan gå ifall det skulle börja regna!

IMG_3677

Riddarlekparken i Leksand

IMG_3694

Draken i Riddarlekparken

IMG_3681

Stor och fin lekpark

Konst i byn – Fänforsen, Björbo

Varje sommar anordnas den fantastiska konstrundan ”Konst i byn” vid Fänforsen i Björbo. Det är lokalbor som bidrar med olika konstverk och installationer vilka placeras ut längs promenadstigen vid Fänforsen. Barnen älskade att vandra runt och titta på alla skapelser som dök upp lite här och där i skogen.

Öppet för allmänheten och helt gratis!

IMG_3750

Konst i byn i Björbo

IMG_3744

Ett av konstverken

IMG_3763

Vacker plåtblomma

IMG_3780

Barnen var mycket intresserade

IMG_3800

Bästa konstverket enligt Ivan

IMG_3804

Konst i byn i Björbo

IMG_3808

Fascinerande konstverk

IMG_3813

Konstverk vid Fänforsen

IMG_3822

Vackra Fänforsen

Rockkonsert för barn på Skankaloss – Gagnef

Skankaloss – festivalen som startade som en privat födelsedagsfest och genom åren letat sig in i alla Stockholmshipsters hjärtan. En helg varje år invaderas Gagnef av en hög med festivalsugna människor och musik från världens alla hörn.

Under årets festival öppnades dörrarna för barn under tolv år + medföljande föräldrar så att vi kunde avnjuta en gratis rockkonsert med Bröderna Lindgren. Med på scenen hade de Ebbot Lundberg, Amanda Bergman, Britta Persson samt Anja Bigrell. Vilken totalsuccé för både vuxna och barn! För er som inte lyssnat på Bröderna Lindgren förut – gör det!

IMG_3716

Ebbot Lundberg och Bröderna Lindgren på Skankaloss

 

 

En reaktion på ”Våra bästa Dalarnatips med barn

Lämna ett svar