Oranjezicht market

För dem som tycker om matmarknader så är ett besök på Oranjezicht market, nära W&A Waterfront i Kapstaden, ett hett tips. Varje lördag mellan 9-14 är det full kommers och man får tränga sig fram mellan fruktlådor, salta nötter, biltong och färskpressad juice. Är man hungrig, hittar man ett stort antal matstånd som erbjuder sina olika specialiteter, allt från belgiska våfflor till vietnamesiska mackor. Många av de ”restauranger” som finns representerade här hittade vi också på Thursday market på Cape point vineyards (läs mer om det besöket här). Sittplatser finns det gott om utomhus under uppspända segeldukar, med utsikt över havet.

Det ligger dock ett konstant, relativt högt sorl över tillställningen och med två små livliga barn så kunde vi inte njuta lika mycket av att vara där som de hippa tjugoåringarna såg ut att göra. Men vad gjorde väl det, maten var god, kaffet smakade bra och utsikten var strålande!

DSC_0355

Urplockade fruktkorgar innan stängning

DSC_0366

Frukt- och gröntrummet

DSC_0370

Lokalproducerade grönsaker

DSC_0373

DSC_0365

Ost, nötter, choklad, blommor och mycket mer till försäljning

DSC_0357

Var det nödvändigt att ta med dubbelvagnen?!

DSC_0368

Prova olika maträtter från de olika matstånden

DSC_0371

Gott kaffe och vacker utsikt

Lämna ett svar