Svenska skolan på Teneriffa

Under vårt besök på Teneriffa besökte vi Svenska skolan för att undersöka en eventuell framtida skollösning. Svenska skolan på Teneriffa ligger i turisttäta Los Cristianos på södra delen av ön. Byggnaden som skolan håller till i ligger några minuters promenad från stranden och strandpromenaden med alla dess restauranger och butiker.

För att boka vårt besök på skolan kontaktade vi rektorn som gladeligen tog emot oss och visade runt oss inne i lokalerna. Av det vi såg och hörde under vårt besök så fick vi ett mycket gott intryck av skolan. Att de har möjlighet att ta emot elever så kort period som en vecka är ju ett stort plus.

img_0481

Huset där Svenska skolan på Teneriffa håller till

Några stenkast från den Svenska skolan ligger Svenska kyrkan som agerar mötesplats för Svenskar som är bosatta eller på besök på Teneriffa. Här kan man dricka Svenskt kaffe på deras kafé, ta med barnen på öppna förskolan och mycket mer.

img_0475

Svenska kyrkan på Teneriffa

IMG_0482 (1).jpg

Svenska kyrkan på Teneriffa

Lämna ett svar