Kelly Slater i Hossegor

Plötsligt blir det ett väldigt liv på Marcus i förarsätet och han gestikulerar som om det gällde livet. Min blick följer hans hand och genom framdörrens fönster ser jag Kelly Slater springa med en surfbräda under armen. Vi befinner oss i Hossegor och har just passerat ett hotell där tydligen den störste av de store bor. Pulsen är lite högre än vanligt och vi frågar oss om och om igen, var det verkligen Kelly? Den livliga diskussionen fortsätter när vi stannat bilen och våra vänner som kört framför oss även de lagt märke till mannen med surfbrädan under armen. Det var han. Kelly.

I början av Oktober utspelar sig varje år Quiksilver Pro i den lilla pittoreska surfstaden Hossegor, några mil norr om Biarritz. I denna lilla stad samlas alltså alla de stora inom surfingen och det känns som julafton för oss surfentusiaster.

Nere på stranden där tävlingarna går av stapeln är det fullt av människor som vill se mästarna ta sig an de fina vågorna. Det kan vara lite krångligt att få parkering så kom så tidigt som möjligt medan Fransmännen fortfarande ligger och sover. Det går utmärkt att ha med sig barnen till tävligen då de har hela stranden att leka på.

För att ta reda på om vågorna är tillräckligt bra och tävlingen kan genomföras, kolla dawn patrol på worldsurfleague.com.

dsc_0841

Kelly Slater på QuiksilverPro

kelly-slater-pro

Kelly Slater i QuiksilverPro

dsc_0858

Kelly Slater i QuiksilverPro

dsc_0844

Taj Burrow i QuiksilverPro

dsc_0889

Taj Burrow i QuiksilverPro

dsc_0908

John John Florence i QuiksilverPro

dsc_0910

John John Florence i QuiksilverPro

dsc_0919

John John Florence i QuiksilverPro

2 reaktioner på ”Kelly Slater i Hossegor

 1. Therese skriver:

  Vilken fantastisk blogg ni har!!!
  Jag ska visa brorsan den här bloggen!
  Han och hans fru älskar att kitesurfa och förhoppningsvis så får dom också barn i framtiden😉
  Ni har verkligen skrivit en massa intressanta saker att läsa!
  Kram Therese

Lämna ett svar