Oceanário de Lisboa – Akvariet i Lissabon

Akvarier är några av vår familjs favorittillhåll. Vart vi än åker i världen så besöker vi alltid stadens akvarium och Lissabon är såklart inget undantag. Beläget vid havet en bit utanför centrala Lissabon ligger Oceanario de Lisboa, akvariet som blivit framröstat till världens bästa år 2017 via Tripadvisor.

DSC_0463

Bredvid ingången till akvariet i Lissabon finns en häftig vattenvägg

DSC_0507

Akvariets maskot Vasco

Inträde och medlemskap

Vid vårt första besök på akvariet i Lissabon, i skrivande stund har vi varit där två gånger, bestämde vi oss för att köpa ett medlemskap som ger fritt inträde under ett helt år. Vår tanke var att vi definitivt skulle göra fler än ett besök så vid närmare uträkning skulle det löna sig med ett sådant.

Barn under 3 år har fritt inträde till akvariet.

DSC_0505

Utanför akvariet i Lissabon

Inne på akvariet

Akvariet i Lissabon består av två utställningar, den stora permanenta och den mycket mindre temporära. Den stora, själva akvariet, har två våningar och är indelat i olika rum som är tempererade efter dess invånare. Pingviner i det kyliga isbeklädda rummet och sjöuttrar i det varma tropiska regnskogsrummet. Rummen ligger i en cirkel runt den imponerande tank där det bor olika slags hajar, fiskar, rockor och många andra arter.

Inne på akvariet finns även olika små ”utbildningsrum” där man får lära sig om plastens påverkan på haven och annan matnyttig information.

DSC_0490

Den stora byggnaden där den permanenta delen av akvariet ligger

DSC_0466

En bild som visar vilken temporär utställning som visas just nu på akvariet i Lissabon

DSC_0509

Den temporära utställningen på akvariet i Lissabon

DSC_0519

Inne i den varma regnskogsdelen av akvariet i Lissabon

DSC_0473

En stor rocka på akvariet i Lissabon

Det har under båda våra besök varit otroligt mycket folk och i vissa stunder för trångt för att se något. Har man dessutom en barnvagn med sig så blir det lite lätt svårmanövrerat. För att slippa den värsta trängseln bör man undvika att besöka akvariet på helger och regniga dagar.

Restauranger vid akvariet 

Inne på akvariet ligger Tejo restaurant och vill man ha andra alternativ så finns det ett flertal restauranger i området direkt utanför akvariet, exempelvis Mc Donalds. Lite längre bort utmed vattnet i Parque das Nações finns ytterligare ett stort antal restauranger att välja på.

//Anna-Stina

 

En reaktion på ”Oceanário de Lisboa – Akvariet i Lissabon

Lämna ett svar