En härlig dag på Sahlins Struts

När vi är i huset i Dalarna tycker vi mest om att hålla oss hemma på vår gård och grotta ner oss i trädgårdsarbete och olika byggprojekt. Några få utflyktsmål tycker vi dock är ett måste, helst när vi har vänner på besök. Sahlins Struts i Borlänge är ett sådant måste. Här finns det många olika aktiviteter som lätt håller hela familjen sysselsatt i några timmar.

Inträde och guidade turer

Vill man besöka lekparken samt ha tillgång att promenera runt och titta på strutsarna samt kycklingarna så betalar man en nätt summa på 50 kronor (sommaren 2017). I utbyte får man en brosch som man sedan kan använda som inträde hela sommaren.

Har man lust att gå en guidad tur och lära sig mer om dessa fantastiska djur får man betala aningen mer, läs på deras hemsida för korrekta priser Sahlinsstruts.se

DSC_0466

Huvudbyggnaden med bland annat restaurang och presentshop

DSC_0493

Ligg i en hängmatta och njut av den vackra utsikten

DSC_0490

Stora och ståtliga djur

DSC_0457

Sahlins Struts

Lekparken

För barnen finna här en superbra lekpark med studsmatta, trampbilar, sandlåda, lekhus och kanske det bästa av allt, fyra stycken gamla avlagda traktorer som våra barn älskade!

I närheten av lekparken ligger även kläckeriet och hagen med kycklingar. Även det mycket uppskattat hos barnen.

DSC_0462

Kycklingarna på Sahlins Struts

DSC_0494

Sahlins Struts

DSC_0464

En del av den stora, fina lekparken på Sahlins Struts

DSC_0471

De stora traktorerna var en riktig hit bland barnen

DSC_0472

De stora traktorerna var en riktig hit bland barnen

DSC_0479

trampbilarna på Sahlins Struts

 

Restaurang/Café

För den som är hungrig finns här en restaurang som självklart har struts på menyn, men även många vegetariska alternativ. Vi provade deras omtalade strutsburgare och den får mycket gott betyg. Sonja tog en pannkakstårta gjord på strutsägg och även den fick mycket gott betyg.

Glöm inte att smaka deras egengjorda glass, även den gjord på strutsägg!

DSC_0468

Supergod strutsburgare i restaurangen 

Presentshop

I presentshoppen kan man hitta allt från tvålar gjord på strutsolja, lampor gjorda av strutsägg, dammvippor av strutsfjädrar samt det självklara, strutskött.

Lämna ett svar