Year of surf – nu kör vi!

Efter många långa diskussioner och stötande och blötande av för- och nackdelar så är det nu spikat. Vi har sagt upp barnen från deras förskola, vi har lagt ut vår lägenhet för uthyrning och vi är redo för vårt livs äventyr, ett helt år av resor, familjetid och surf!!!!

Vi har så länge pratat om att vi vill bo utomlands och resa obehindrat, men barnens förskola har alltid hämmat oss. Inte för att personalen någonsin har uttryckt något negativt i samband med våra resor, snarare tvärt om, utan vi har känt att vi har fått anpassa längden på resandet efter deras regler (max två månaders ledighet i sträck). För att vi skall få ihop ett helt år av resande (och lite dalarna däremellan) så har vi nu alltså beslutat att säga upp deras platser. Det har varit en vånda utan dess like men i slutändan så har vi kommit fram till att det bli jättebra för barnen att vi kommer att spendera så mycket tid tillsammans som familj.

Hur tänker vi då lägga upp vårt kommande år?

Juni

Vi värmer upp våra stela leder med två veckor surf i Biarritz i början av juni. Det blir säkerligen ett besök till San Sebastián för lite Pintxos också.

dsc_0147

Hoppas på mycket surf i Biarritz

Juli – Augusti

Vi spenderar sommaren i vårt paradis uppe i Dalarna där vi njuter av att påta i trädgården, plocka svamp och förhoppningsvis bada massor.

DSC_0050

Vårt underbara sommarparadis i Dalarna

September

Vi packar bilen full med surfbrädor, våtdräkter och badkläder och drar söderut. Vi äter och surfar oss igenom Europa och ankommer till Biarritz någon gång i mitten av september. Där stannar vi och surfar och hänger med vänner.

dsc_0336

Mer Biarritz och mer surf

Oktober – November

Under oktober och november månad kommer vi att ha en fast punkt i Carcavelos, Portugal, där barnen får gå på svensk förskola.

December

Vi bilar norröver och besöker julmarknader på vägen upp till Sverige och Dalarna. Här firar vi jul och har några intensiva jobbveckor innan det är dags att dra vidare igen.

Januari

Jobba, jobba, jobba

Februari – April

Dags att fly den kalla och mörka vintern. Men vart åker vi? Tillbaka till Maui? Till Västindien? Teneriffa så att barnen kan gå på svenska skolan?

DSC_0475

Blir det ännu ett besök på Guadeloupe?

IMG_1216

Eller åker vi tillbaka till Maui?

Maj – Augusti

Tillbaka till vårt underbara sommarparadis i Dalarna.

DSC_0163 (1)

Sommaren vill vi inte spendera någon annanstans än i Dalarna

Ser det ut att vara ett bra upplägg? Vi är superpeppade att dra igång vårt äventyr, ett år fyllt med det vi värderar högst här i livet; Vara tillsammans med våra barn, surfa, odla i trädgården och förvalta vårt landställe samt att resa.

Nu vill vi veta vilka ställen vi bör besöka på vår roadtrip genom Europa! Vilka är era bästa tips ?

13 reaktioner på ”Year of surf – nu kör vi!

 1. Lisa & livet från den ljusa sidan skriver:

  Men LÄGG AV – ser ut som ett SJUKT bra upplägg. Heja heja heja er!
  Och jag som hamnat i skolåldern med barnen kan inte annat än att heja på ännu mer. Så himla rätt! Det kommer bli ett helt magiskt år, kan jag verkligen tänka mig.
  Och ja… vem kan någonsin vilja ha mer än Dalarna om sommaren? (min västkustman, bl.a, till mitt stora förtret.. haha)

  • vagabondfamiljen skriver:

   Tack så mycket för hurra rop och uppmuntran! Har våndats över att vi gått från ”normen” med förskolan. Men vad tusan nu kör vi!!!!!
   Ses i Dalarna i sommar 😉

 2. Anna-Karin skriver:

  MEN så underbart!!! Vilket år nu har framför er! Jag röstar såklart på Teneriffa framåt vårkanten, eftersom vi kommer att vara där ☺ Lycka till med allt!

 3. Linda skriver:

  Ta mig med!!! Det låter heeelt fantastiskt, självklart ska ni passa på! Vi kommer sakna er så men Bonnie och Sonja kan ju få öva på att skriva brev <3

 4. Marie skriver:

  Normen ska ni inte oroa er om, den är alltför närvarande i Sverige, vilket man märker ännu mer när man flyttar till ett land utan så många. Det är ert liv, lev som ni vill!

Lämna ett svar