Första dagarna i KwaZulu-Natal

Efter fyra roliga och händelserika veckor i Kapstaden var det så dags att dra vidare mot nya äventyr. Planet lämnade Kapstaden tidigt på morgonen med destination Durban. Alla vi berättat för om vår resa och har något så när koll på Sydafrika har ställt sig väldigt undrande till vårt val av stad. Durban? Varför skall ni spendera fem veckor där? Hade vi planerat att spendera all vår tid inne i stadens centrum så hade det kanske varit ett märkligt val av resmål, men det tänker vi självklart inte göra. Det är i huvudsak delstaten KwaZulu-Natal vi kommit för. Vi bor precis vid surfstranden Ansteys Beach i the Bluff. Vi har planerat in safari i dagarna tre samt utflykter till Drakensberg och annat smått och gott. Återigen är det surfen och tillgång till aktiviteter som styr vår destination samt boende.

Hur var då den korta knappt-under-två-timmar-flygresan till Durban? Jo vi fick gå upp alldeles för tidigt, klockan ringde 04:45. Två i familjen var magsjuka och en har en trotsig period from hell. Den vägg av tropisk 30-gradig värme som slog i mot oss när vi klev av planet hade vi inte riktigt räknat med. Värmen och den höga luftfuktigheten börjar vi så sakteliga vänja oss vid, med betoning på sakta!

img_1945

Hej Durban!

När vi skulle leta boende i Durban pratade Marcus om ett ställe där han bott vid två olika tillfällen tidigare, för tolv samt tio år sedan. Ansteys beach backpackers drivs av en sydafrikansk surffamilj, ett stenkast från ett surfbryten Ansteys beach och Cave rock. Problemet var bara att då han bodde där fanns det inga stora lägenheter till uthyrning. Vi kollade turligt nog ändå upp det och det visade sig att de numera har stora lägenheter att hyra ut och dessutom kan man hyra via Airbnb. Här finns allt vi behöver; pool, en lekhörna för barnen, ett café, närheten till hav och surf samt mycket trevlig personal.

dsc_0140

Ansteys beach backpackers

dsc_0124

Lekhörna för de små

img_1964

img_1981

dsc_0123

Utsikt från vår lägenhet

dsc_0106

Stranden nedanför vårt boende

dsc_0094

Stor pool längst strandpromenaden nedanför vårt boende

Nu sitter vi alltså här på vår balkong med havsutsikt och ”njuter” av värmen.

Imorgon drar vi till Hluhluwe-Imfolozi på tre dagars safari och vi återkommer, förhoppningsvis, med många närbilder på ”the big five.”

 

 

 

Lämna ett svar