Hur skyddar man sitt barn mot solen?

Bästa sättet att skydda sitt barn mot solen är såklart att stanna inomhus, vilket man såklart inte är så sugen på när man åkt iväg på semester. Vad finns det då för andra sätt att skydda sitt barn från solens skadliga strålar?

Kläder

Det allra bästa solskyddet för barn är heltäckande kläder. I ett varmt land blir det oftast för varmt med tighta kläder som sitter åt på kroppen. Det bästa är ett par tunna vävda bomullsbyxor och en tunn vävd tunika/skjorta. En solhatt som ger skugga i hela ansiktet är bra att ha men smörj ändå in ansiktet med solskräm.

dsc_0958

Tunna heltäckande bomullskläder är toppen som solskydd

Badkläder

Det finns en uppsjö av olika badkläder för barn. Vi har alltid använt heltäckande badkläder till våra barn tills dess att de vägrat sätta på sig dessa tighta plagg. Vi har numera gått över till dräkter med något kortare ärmar och ben och desto mer solkräm.

En bra solhatt i badmaterial är ett måste när barnen är i vattnet och leker.

dsc_0131

Heltäckande badkläder ger det bästa skyddet mot solen när man är på stranden

dsc_0266

Heltäckande badkläder och bra solhattar

Till vagnen

Vagnen ger bra solskydd men tänk på att det kan bli väldigt varmt inne i den så häng inte för en filt eller dylikt som hindrar frisk luft från att komma in.

Vi köpte till en avtagbar solskärm till vår vagn som var lätt att knyta fast och ta bort. Den var otroligt effektiv och kan rekommenderas starkt.

En sarong är det perfekta komplementet till en solskärm i vagnen. På de delar av kroppen som vagnen och solskärmen inte täcker lägger man på en tunn sarong.

img_0130

En avtagbar solskärm till vagnen är ett utmärkt solskydd

Solskyddskräm

Barn under ett år skall helst inte använda solskyddskräm så där gäller det att vara extra försiktig och spendera mycket tid i skuggan. Här är heltäckande, tunna, ej åtsittande kläder ett bra alternativ till solskydd.

Till våra barn använder vi alltid minst solskyddsfaktor 50 och krämer som är gjorda för barns känsliga hudar. Kom ihåg att smörj in med mycket kräm så att det verkligen täcker alla delar av huden (som inte skyddas av kläder). Kom ihåg att smörja in på nytt efter att barnen badat.

Även om våra barn har blivit insmorda med solkräm ett hundratal gånger vid det här laget så är det alltid skrik och gnäll varje gång vi skall smörja in.

På stranden

På Hawaii köpte vi ett soltält som vi använde flitigt. Det ger perfekt solskydd och det är mysigt för barnen att vila och sova i. Ingen ide att försöka sätt upp det på blåsiga dagar dock. Vi köpte vårt soltält på Costco.

dsc_0554

Ett soltält ger mycket skugga på stranden

 

 

 

Lämna ett svar