Vart reser vi under 2018?

Vårt stora ”year of surf”-äventyr fortsätter fram till hösten 2018 så vi kommer att försöka maximera vårt resande fram till dess.

Dalarna

Då vi hyr ut vår lägenhet i Stockholm fram till sommaren så fortsätter vi att ha vår lilla stuga i Dalarna som bas. Vi börjar året med jobb fram tills vi åker iväg på vår långresa den 18e februari. Barnen går inte på förskola när vi är i Dalarna så det är fullt upp med att hålla dem aktiverade på dagarna!

IMG_5728

Vårt kära Dalarna på vintern

Australien

Den 18e februari är det alltså dags för vårt nästa stora äventyr. Elva veckor skall vi utforska södra och östra Australien mellan Adeleide och Cairns. Vi skall åka runt i husbil, leva storstadsliv, besöka vingårdar, longboarda i Noosa, snorkla vid stora barriärrevet och noja över spindlar, hajar och andra farliga djur!

Vi är för närvarande i full gång med att boka alla boenden, husbil och inrikesflyg. Att planera en långresa tar mycket tid i anspråk men är samtidigt otroligt roligt.

Här har vi samlat alla våra bästa tips och vad du bör tänka på när du planerar en resa: Planera resan. 

Dalarna

Efter Australienäventyret bosätter vi oss återigen i Dalarna. I början av maj när vi kommer tillbaka till Sverige igen är det hög tid att börja trädgårdsarbetet och i år har vi storslagna planer för ett växthus och många egenodlade grönsaker.

Under ett flertal år har vi åkt till Biarritz i början av juni men i år känner vi att vi kommer att få vår surf- och reslust mättad efter Australien. Vi stannar helt enkelt hemma hela sommaren och förädlar vår lilla stuga och vår underbara trädgård i Dalarna.

DSC_0558

Sommar i Dalarna

En liten surftrip

Efter sommaren kommer surfabstinensen säkerligen vara stor och det kanske återigen är dags för en veckolång surfresa. Inget är dock spikat ännu men om det blir så åker vi antingen till Biarritz eller till Lissabon. 

DSC_0233

Surf på Côte des basques i Biarritz

DSC_0494

Surf i Carcavelos, Portugal

Sonja börjar förskoleklass – vad händer då?

Ja vad händer när vår äldsta dotter börjar förskoleklass till hösten? Efter fem år av resor över hela världen, med ett snitt på fyra månader per år kommer det att vara otroligt svårt att anpassa sig till att endast resa bort på loven. Inte nog med att vi inte kan vara borta så länge vi vill, det blir dessutom betydligt dyrare att resa när alla andra är lediga! Vi får se hur vi klarar av omställningen!

Resmål på vår Bucketlist?

Surfresor

Vi har många platser kvar på vår Bucketlist. Vi kommer inte att släppa surfen som utgångspunkt i vårt resande så resmål kommer alltså även fortsättningsvis att väljas utifrån vart i världen det går att surfa.

 • Barbados – Vi skulle gärna åka tillbaka till Västindien och den här gången prova Barbados istället för Guadeloupe.
DCIM100GOPRO

Surf i varma vatten vill vi gärna ha mer av, Guadeloupe 2016

 • Sri Lanka – Hit kommer vi säkerligen att åka i framtiden och det skall bli så spännande att följa Vanja Wikström som snart kommer att semestra där med sin familj.
 • Bali – Vi funderade på ett stopp på Bali på väg till Australien men vi beslutade att lägga hela vårt krut på en destination. Bali får helt enkelt bli en egen framtida långresa. Vi har läst och inspirerats av Lisa från Livetfrandenljusasidan.se som skrivit en grym guide till Bali: Bali med barn – en guide.
 • Maui – ett återbesök till Maui och våra kära vänner där borta lockar också.
IMG_1211

Sonja med sin vän Noah, Maui 2015

 • Nya Zeeland – Vi funderade på att besöka även Nya Zeeland i samband med vårt Australienäventyr men vi insåg att det var bättre att fokusera på ett land i taget och ta Nya Zeeland vid ett senare tillfälle.

 

Icke surfresor

Man behöver ju inte alltid surfa på semestern så vi har faktiskt, tro det eller ej några ”neutrala” platser vi skulle vilja besöka inom en snar framtid.

 • Vi fick mersmak av Tyskland under vår bilsemester och skulle gärna vilja utforska det mer ingående.
 • Normandie – Efter att ha läst blogginlägget skrivet av Annika på Resfredag.se – En snabbrapport från Normandie blev vi så sugna på att utforska denna plats närmare. Tyvärr blev ett besök till Normandie en alltför lång omväg för oss på vår bilresa ner till Lissabon. Men inom en snar framtid kanske?!
 • Tokyo – Jag har besökt staden två gånger tidigare men längtar så mycket tillbaka!
 • Island – Även om man kan surfa på Island så skulle vi nog hellre åka hit för att njuta av det fantastiska landskapet och bada i varma källor!

 

Hur den andra halvan av reseåret 2018 kommer att se ut beror helt enkelt på hur resmätta vi är efter vårt ”year of surf” !!!

//Anna-Stina

 

10 reaktioner på ”Vart reser vi under 2018?

  • vagabondfamiljen skriver:

   Ja det skall verkligen bli superhärligt! Känguru och koala hoppas jag att vi ser mycket av. Däremot vill jag se mindre av spindlar och hajar 😱😉.
   //Anna-Stina

 1. travelsismptravelsis_ skriver:

  Det är precis som du skriver att när barnen blir skolbarn blir resandet styrt av det, men det behöver inte bli sämre. Tyvärr är det oftare lite dyrare då…. Vi är ingen turffamilj, men ni som är det tänker jag att Sri Lanka kommer passa perfekt. Vi var där förra hösten och det var många surfare. Australien, åh säger jag bara. Både jag och Magdalena älskar Australien. God fortsättning! /Pernilla

  • vagabondfamiljen skriver:

   God fortsättning Pernilla!

   Ja det blir en stor omställning för oss till hösten men förhoppningsvis inte till det sämre…
   Vad tyckte ni om Sri Lanka? Det är många som pratar gott om det och surfen verkar vara bra.
   Australien skall bli otroligt spännande!!!
   //Anna-Stina

   • travelsismp skriver:

    Vi hade en bra men intensiv semester på Sri Lanka. Maten var okej, fina stränder, med mycket vågor(vilket passar er, surffamiljen😀). Vår son blev magsjuk och så dålig de sista dagarna, det visade sig när han kom hem att han hade fått salmonella😞. Detta påverkade nog vårt intryck av resan. Om ni vill kolla in lite bilder så okt-nov 2016 på instagram.
    Barbados var jag två gånger som ung, fantastisk ö😍.

 2. Bloggithailand.se skriver:

  Vi har varit både på Barbados och Sri Lanka, Barbados va helt underbart. Sri lanka har jag dock ingen större lust att åka tillbaka till.. 😀

  Stränderna är inte särskilt fina, maten va inte alls god. Stora vågor å undervattens strömmar vilket gör att barnen knappt kan bada, men är väl bra för surfing iaf 🙂

 3. Cathinka - På vift! skriver:

  Det där med långresa i Australien står verkligen på önskelistan! I motsatts till er är vi precis ”över”, dvs de är så gamla att de inte alltid får följa med vilket såklart öppnar nya möjligheter.
  Nästa resa går Kuba följt av Svalbard. Bra kontraster:)

Lämna ett svar