Pavilhão do Conhecimento

Granne med akvariet i området Parque das Nacoes ligger vårt absoluta favoritutflyktsmål med barnen, Pavilhão do Conhecimento. Vi sprang på detta aktivitets-/experimentcenter när vi hade varit på akvariet och utforskade omgivningarna. Vi fastnade för de fina installationer och väggmålningar som finns utanför men när vi sedan skulle söka ytterligare information på nätet så visade sig att de har århundradets sämsta hemsida. Vi var nära att skippa att åka dit bara för att vi inte kunde utläsa av hemsidan om deras aktiviteter skulle passa vår fem- och treåring. Turligt nog bestämde vi oss för att chansa och det visade sig vare en fullträff för både barn och vuxna.

DSC_0479

Nedervåningen på Pavilhão do Conhecimento

Angry birds-tema och pysselrum

Under vårt besök var det tema ”Angry birds” vilket visade sig i stort sett alla aktiviteter i hela centret. På nedervåningen kunde man prova på att bygga upp hinder av skumgummi och försöka skjuta ner dem med boll och slangbella (precis som själva spelet för er som är bekanta med det!). Här fanns även bygg-din-egen-bollbanevägg och flertalet andra aktiviteter.

DSC_0464

Bygg-din-egen-bollbanevägg på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0471

Den stora slangbellan på Pavilhão do Conhecimento

I ett annat rum på nedervåningen kallat, Doing, kunde man pyssla hur mycket man ville. Här fanns instruktioner för hur man viker det bästa pappersplanet, material till att bygga en flygande ballong (plastmuggar, papper och sugrör) och det bästa av allt, en syhörna fylld med tyg, paljetter, fina band, knappar, pärlor där det var fritt fram att kreera det som föll en in.

DSC_0576

Pysselrummet ”Doing” på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0590

Syhörnan på Pavilhão do Conhecimento

Husbygge och klättervägg

Övervåningen på Pavilhão do Conhecimento består av två rum. I det ena, där vi inte var inne, finns olika experimentstationer för äldre barn (och vuxna).

I det andra rummet däremot fanns det våra barn tyckte var absolut roligast på hela besöket. Att ta på sig en hjälm och gå in och bygga ett hus av skumgummiplattor. Till hjälp hade de en lyftkran, ett järnvägsspår med två lastvagnar och alla andra barn.

DSC_0488

Husbygge på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0531

Husbygge på Pavilhão do Conhecimento

Vidare i rummet kunde man bygga med stora legoklossar, tävla med leksaksbilar i en stor bilbana, klättra på en klättervägg, rita sin egen ”Angry bird”-serie samt mycket mer.

DSC_0567

Legobygge på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0546

En av många bilbanor på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0550

Klättervägg på Pavilhão do Conhecimento

DSC_0561

Serieskapande på Pavilhão do Conhecimento

Restaurangen

På nedervåningen innanför kassan och shopen hittar man den tillhörande restaurangen. Här hittar man dagens lunch a la skolmatsbespisning. Inte jättegott men billigt. Restaurangen serverar även kaffe, kakor och mackor.

DSC_0600

Restaurangen på Pavilhão do Conhecimento

Det är fritt fram att ta med sig matsäck för den som vill och äta den i matsalen intill huvudentrén.

//Anna-Stina

 

 

2 reaktioner på ”Pavilhão do Conhecimento

Lämna ett svar