Öl, våfflor och julstämning i Brugge

Efter våra missöden på Disneyland Paris styrde vi kosan norrut. Snabbaste rutten mot Sverige går via Belgien från Paris, vi valde därmed att göra en liten avstickare för att få se legendariska Brugge i Västflandern. Brugge är känt för sin intakta stadskärna från medeltiden som är genomkorsad av kanaler. I december stoltserar man med en av Europas mest kända julmarknader, Brugge tävlar med Lübeck om titeln som Europas juligaste destination.

DSC_0687

Kanalerna i Brugge

DSC_0688

Kanalerna i Brugge

DSC_0681

Kanalerna i Brugge

Belgisk middag

Vi kom fram till Brugge sent på eftermiddagen en regnig torsdag. Vi bokade hotell samma dag och detta visade sig vara i sista sekund, Brugge är en populär destination i december och de flesta hotell var antingen fullbokade eller alldeles för dyra. Disneyland hade fått Anna-Stinas bihålor att formligen implodera så hon var satt ur spel det närmaste dygnet med en värmeflaska över ansiktet. Därmed hade jag möjlighet att designa Brugge upplevelsen helt efter mina nycker. Min förhoppning var att få äta belgisk mat och dricka belgiskt öl, samt även handla med mig en del av det sistnämnda. På kvällen slängde jag på barnen regnkläder och så vandrade vi ut till första bästa bistro som visade sig vara helt förträfflig, både belgisk mat och öl kunde därmed bockas av.

Julmarknad i Brugge

Dagen efter gick vi ut rätt tidigt för att kolla in julmarknaden. Jag hade lovat barnen att vi skulle pröva de berömda belgiska våfflorna så förevändningen till promenaden var att leta efter ett våffelställe. Jag såg tre stycken våffelställen på vägen utan att säga det till barnen eftersom mutor fungerar bäst om man drar ut på dem, bäst är att lägga belöningen sist när man gjort allt som skall bockas av. Tyvärr var enbart en del stånd öppna på marknaden då vi var rätt tidigt ute. Vad som dock var öppet var en suverän ölbutik där jag kunde stressplocka ett urval belgiska ölsorter medan barnen tjatade om våfflor och både pillade på och skålade med flaskorna som var uppradade på hyllor.

DSC_0658

Barnen var inte sugna på att åka skridskor

DSC_0656

Julstämning i Brugge

DSC_0664

Brugge

DSC_0697

Julmarknaden i Brugge

DSC_0674

Ölbutiken i Brugge

Belgiska våfflor

Våfflorna åt vi till slut på ett café, vi var rörande överens om att det var de godaste vi ätit, särskilt Brysselvarianten som är knaprigare än Liegevarianten. Brugge var otroligt pittoreskt och mysigt, väl värt en omväg. Tyvärr fick Anna-Stina bara se insidan av ett hotellrum. Jag antar att hon får smaka på ölen i efterhand och föreställa sig kullerstenen, gränderna och kanalerna…

DSC_0699

Belgiska våfflor, Brysselvarianten

 

//Marcus

3 reaktioner på ”Öl, våfflor och julstämning i Brugge

Lämna ett svar