Julstämning och churros i Madrid

Efter att ha lämnat Lissabon på fredag förmiddag sträckkörde vi mer eller mindre hela vägen till Madrids norra förorter dit vi kom sent på eftermiddagen. Vi tänkte först att vi skulle stanna halvvägs i den spanska staden Mérida för att låta barnen leka av sig och kolla in den romerska teatern staden är känd för. Istället slutade vi på lekställningen utanför Mc Donalds utan att ens åka in i staden då vi kände att vi hade bra moment i körningen.

Julmarknad i Madrid

Madridvistelsen präglades av god mat med goda vänner och oturligt nog bihåleinflammation. På lördagen tog vi pendeln in till Sol i centrala Madrid och gick på julmarknad. På julmarknaden i Madrid säljs diverse sötsaker som nougat, hundratals dekorationer till julkrubbor och här hittar man även utklädda sago- och seriefigurer som frotterar på torget för att fotograferas tillsammans med barnen mot betalning. En fet och obscent poserande Spindelmannen var den mest minnesvärda. Strax i anslutning finns en karusell barnen åkte med förtjusning.

Vi gick till lekparken som ligger bredvid slottet, Palacio Real de Madrid, där barnen fick springa av sig medan vi vuxna gjorde vårt bästa för att inte frysa.

Vädret var iskallt! Det är något speciellt med kylan i Madrid, trots att temperaturen kryper upp till 8-9 grader under dagen känns det betydligt kallare än så när vinden blåser på. Som tur är kan man alltid värma sig med tapas och churros!

DSC_0485

Julstämning på torget Sol i Madrid

DSC_0510

Madrid

DSC_0536

Julmarknad på Plaza Mayor i Madrid

DSC_0529

karusellen bredvid Plaza Mayor i Madrid

DSC_0551

Mercado de San Miguel i Madrid

DSC_0580

Lekplatsen bredvid slottet, Palacio Real de Madrid

DSC_0585

Slottet, Palacio Real de Madrid 

DSC_0592

Churros och varm choklad i Madrid

DSC_0503

Tapas i Madrid

San Agustin del Guadalix

På söndagen var Anna-Stinas bihålor så dåliga att vi fick hålla oss i San Agustin del Guadalix, den mysiga lilla by där våra vänner bor. Barnen var supernöjda med att cykla omkring i ett asfalterat miniatyrlandskap, leka i en lekpark och dricka varm choklad.

Bilresan till Bordeaux

På måndag morgon var det så dags att säga hej då till San Agustin del Guadalix och Spanien för den här gången och bege sig norröver med destination Bordeaux. Inte mindre än 6,5 timmar spenderade vi i bilen och vi körde genom snötäckta landskap i norra Spanien, höstliga Baskien och den ganska trista motorvägen mellan Biarritz och Bordeaux.

DSC_0631

Några mil norr om Madrid 

DSC_0648

I norra Spanien var det mycket snö

 

//Marcus

En reaktion på ”Julstämning och churros i Madrid

Lämna ett svar