Sydney topp 3

Nu har vi spenderat två veckor i Sydney och drar vidare norrut längs kusten mot Noosa i Queensland. Vistelsen i Sydney har helt klart varit över förväntan. Vi är inga storstadsfantaster egentligen, i synnerhet inte när vi reser med barn men Sydney var verkligen en stad i vår smak. Detta är de tre främsta anledningarna till att vi fullkomligen älskar staden:

1. Stränderna

Vi var inte förberedda på hur otroligt fina stränder Sydney har så nära centrum. Vattnet är kristallklart, sanden är ljus och fin och surfen har under dessa två veckor varit helt fantastisk. Vi har kunnat surfa varje dag och pendlat mellan snorkelstranden Shelly beach som även har ett bra point break, stora stranden i Manly med flera surfbreaks och näraliggande cafeer och restauranger, Freshwater beach som blivit vår ”hemmastrand” där vi surfat mest och Collaroy beach med sitt point break längre norrut. Stränderna är helt klart Sydneys största tillgång och Sydneyborna vet om det!

DSC_0120

Surfat har vi gjort nästan varje dag här i Sydney

DSC_0152

Vår ”hemmastrand” Freshwater är väldigt bra för barnen att bada på

DSC_0065

Shelly beach ligger i Manly och är perfekt för snorkling

DSC_0085

Manly beach

2. Manly

Stadsdelen Manly ligger på lagom avstånd till centrum, 30 minuter tar färjan från Manly Wharf till Circular Quay inne i Sydney. Manly har allt! Snorkling, surfing, en mängd restauranger och caféer, vandring och mysiga bostadskvarter. Det enda som saknas är vettig parkering, vilket på ett sätt kanske är bra.

DSC_0084

Vi spenderade många härliga dagar på Manly beach

DSC_0081

I mysiga Manly finns det många butiker och restauranger 

DSC_0079

I Manly ligger Fika Swedish Kitchen som serverar urgoda kanelbullar (och mycket annat)

DSC_0088

Uppe i nationalparken North Head i Manly får man en fantastisk vy över Sydney

3. Operahuset i Sydney med omgivningar

Generellt är vi ganska ointresserade av att besöka ”vykortsattraktioner” eftersom det inte brukar vara så givande att titta på något, ta ett kort och sedan dra vidare till nästa utan vidare upplevelse eller interaktion. Därmed hade vi ganska låga förväntningar när vi tog färjan in till centrum från Manly. Istället blev vi alla faktiskt hänförda av besöket! Det känns väldigt speciellt att närma sig Sydneys ikoniska symbol med färjan, operahuset ligger otroligt vackert med skyskraporna i bakgrunden och det klarblå vattnet glittrandes i förgrunden. Byggnaden i sig är både storslagen och surrealistisk, det skadar inte att den ligger bredvid den botaniska trädgården (som dock är bättre i Melbourne) och på promenadavstånd till både Australian Museum och Sydney Aquarium.

DSC_0143

Operahuset ligger i anslutning till norra delen av den Botaniska trädgården i Sydney

DSC_0167

De 1 056 006 klinkerplattorna på Operahuset kommer från Höganäs 

DSC_0156

Operahuset ligger väldigt centralt och är väl värt ett besök

 

//Marcus

5 reaktioner på ”Sydney topp 3

  1. FlyingDryden skriver:

    Jag är så galet sugen på downunder att jag skulle kunna åka igår! Bra inlägg och jag håller även med om ”vykortsattraktionerna”. Har lite svårt för dem men det hör ju liksom till om man är på ett ställe första (och andra? 😛 ) gången.

    • vagabondfamiljen skriver:

      Australien är helt fantastiskt, över alla höga förväntningar till och med. Så mycket att se och uppleva att vi långt ifrån hinner med allt under den här resan! Får bli en till resa snart igen 😉

  2. malinlundsten skriver:

    Jag får också sådan reslust till Australien! Bra inspirerat <3 Problemet med vykortsattraktioner är enligt mig att man sällan blir positivt överraskad – man har liksom sett allt redan 100 gånger på bilder, insta, video osv. Men ibland blir man det ändå!

    • vagabondfamiljen skriver:

      Vad roligt att du blir inspirerad!
      Ja det är ofta man blir besviken, men ibland så!

Lämna ett svar